Doi români, printre primii pământeni pe Marte?

Ultima actualizare:
Marte
Marte

Toni şi Cosmin. Doi fraţi plini de energie şi de speranţă că vor fi primii care vor locui pe Marte. Au pândit cu emoţie când s-a dat startul la înscrieri şi, deşi s-au grăbit, înaintea lor erau deja 500 de persoane.

Este o nebunie pe toată planeta. Tineri, bătrâni, bărbaţi şi femei, s-au înscris deja pentru unul din cele câteva locuri de colonizator al planetei Marte. Organizatorii călătoriei îi taxează cu 75 dolari şi speră să fie 500.000 de cereri.

Marte
Marte

Drumul este doar dus, oamenii nu se mai întorc pe Pământ. Până ieri, se înscriseseră peste 78.000 de persoane, din 120 de ţări, cei mai mulţi din SUA, peste 17.000, spun reprezentanţii Organizaţiei Mars One, care organizează această plecare. Printre ei, o pereche de fraţi din Bucureşti, Toni (25 de ani) şi Cosmin Prelipcean (33 ani).

Marte
Marte

Cei doi tineri sunt pasionaţi de muzică, de Cosmos, sunt energici şi spun că îi impinge curiozitatea spre această aventură excepţională.

Toni, 25 de ani, este gata de plecare


    Marte
Marte

„Până la urmă am găsit o organizaţie serioasă care vrea să trimită oameni pe Marte. Doar dus, fără posibilitatea de a reveni pe Pământ. Cei care vor rămâne acolo vor pune bazele primei civilizaţii extraterestre cunoscute. Am aşteptat momentul să se dea drumul la înscrieri pentru a fi printre primii care fac acest pas. Concurenţa a început să fie destul de puternică, până acum s-au înscris peste 500 de persoane. Vreau să cred că eu şi fratele meu o să facem parte din primii oameni care vor coloniza Planeta roşie", spune Cosmin. Toni se prezintă în ritm de hip hop şi spune că „Vreau să las pe planeta Marte o parte din sufletul meu. Sunt candidatul perfect!"

Organizaţia Mars One, care coordonează această plecare spre Marte, se aşteaptă să se înscrie 500.000 de persoane, din care să rămână 28 -40 de oameni pregătiţi special, din care să fie selectaţi primii „marţieni". Totul costă cel puţin 6 miliarde dolari.

"Vreau să duc steagul României pe Marte"Cosmin, 33 de ani

Toţi candidaţii trebuie să plătească taxă de înscriere, care variază de la 5 $, la 75 $, iar în Statele Unite este de 38 $. Apoi să se prezinte printr -un videoclip în care se răspundă la trei întrebări.

1. De ce vreţi să mergeţi pe Marte?2. Cum aţi descrie simţul umorului?3. Sunteţi candidatul perfect pentru această misiune pe Marte?

Marte e o planetă asemănătoare Pământului, cu anotimpuri similare. Se află la depărtare de 60 de milioane de kilometri, distanţă ce se parcurge în circa 9 luni. Culoarea roşie provine de la oxidul de fier ce se află la suprafaţă. Ziua marţiană durează cu o jumătate de oră mai mult decât pe Pământ, iar anul calendaristic este de circa două ori mai lung. Robotul Curiosity al NASA a înregistrat temperaturi mai mari de 0o Celsius. Atmosfera pe Marte e de 100 de ori mai rarefiată decât pe Pământ şi se estimează că nu este posibilă viața în afara clădirilor presurizate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net