Doi pensionari din București au fost păcăliți cu 100.000 de lei de falși bolnavi de Covid, de fapt deținuți din Penitenciarul Rahova

Ultima actualizare:

    Una dintre persoanele pe care suspecții au vrut să o înșele a depus mărturieFoto: antena3.ro
Una dintre persoanele pe care suspecții au vrut să o înșele a depus mărturieFoto: antena3.ro

Atenție români! Metoda”Accidentul” a fost înlocuită cu metoda”Covidul”. O grupare coordonată din penitenciarul Rahova a încercat să păcălească zeci de persoane să ajute cu bani falși bolnavi de coronavirus sau pretense rude bolnave de coronavirus.

”Astăzi, 07.10.2020, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Secţia 7 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2  pune în aplicare 3 mandate de  percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti şi în judeţul Constanţa, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi respectiv tentativă la înşelăciune (sub forma a două acte materiale consumate şi 43 de tentative), cu prejudiciul de peste 100.000 de lei”, a transmis, miercuri, Poliţia Capitalei într-un comunicat preluat de news.ro.

Audierile vor fi efectuate la sediul Secţiei 7 Poliţie

Este vorba de un  dosar început după ce au fost făcute mai multe plângeri la Secția 7 Poliție din sectorul 2 al Capitalei. Surse din rândul anchetatorilor au declarat că sunt puse în aplicare mai multe mandate de aducere, inclusiv pe numele unor persoane aflate în executarea unor pedepse cu închisoarea în Penitenciarul Rahova. Acestea erau specializate în metofa”Accidentul” și acum  s-au reprofilat. Este vorba despre un dosar în care există deja doi bătrâni păgubiți cu imensa sumă de 100.000 de lei și în care alte 43 de persoane au fost sunate și s-a încercat păcălirea lor. Susăecții sunau şi cereau bani în numele unor bolnavi de Covid sau pretindeau în convorbirea telefonică că sunt rude bolnave și au nevoie imediat de sume mari de bani pentru tratament.

Primele cazuri au apărut în aprilie la Constanța

”Au fost cazuri cu Metoda Accidentul, dar adaptată la situația pandemie. Persoane în vârstă sunt apelate de diverse persoane, care se recomandă ca fiind rude și că se află internate în spital, iar pentru salvarea vieții lor este nevoie de o sumă de bani ca să cumpere un aparat de ventilație. Din fericire, la cazul despre care vorbesc, victima a reușit să se miște destul de repede, să alerteze Poliția, iar cel sosit la domiciliul acesteia pentru a ridica suma de bani a fost prins în flagrant”, a declarat pentru replicaonline.ro, Mihai Stanciu, șeful Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.

Recomandările polițiștilor

Pentru prevenirea unor astfel de situaţii, poliţiştii vă recomandă să manifestaţi prudenţă în cazul în care sunteţi contactaţi telefonic de persoane necunoscute, indiferent de calitatea invocată de interlocutor, şi să nu daţi curs solicitării de a trimite bani. De asemenea, luați legătura cu membrii familiei și verificați dacă au nevoie de ajutor. În niciun caz, nu acceptați o întâlnire directă cu persoana care v-a apelat. Dacă aveţi suspiciunea că aţi putea fi victima unei infracţiuni de înşelăciune, apelați numărul unic de urgență 112

Citiți și

Cum au rămas doi bătrâni fără o sumă record prin metoda ”accidentul”

O femeie din Vaslui a dejucat planul unui escroc prin metoda Accidentul: i-a expediat 3 lei, în loc de 3.000 de euro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net