Doi copii au aruncat un câine în gol de la etajul 10. Ce amenzi au primit părinții acestora

masina_politie_.jpg

Poliția a ajuns la fața locului
Foto: Arhivă Click

Doi copii din orașul Vulcan, județul Hunedoara, au dus sâmbătă, 6 iunie, un câine pe un bloc cu 10 etaje și l-au aruncat în gol, animalul murind în urma incidentului. Poliția a fost sesizată, a deschis o anchetă și a aflat identitatea celor doi copii, amendându-i pe părinții acestora.

„Astăzi în jurul orei 16:40, Poliția Municipiului Vulcan a fost sesizată pe numărul de urgență 112 despre faptul că niște copii au aruncat un câine de pe acoperișul unui bloc, cadavrul câinelui aflându-se pe trotuarul din fața blocului”, au explicat reprezentanţii IPJ Hunedoara.

În urma verificărilor efectuate în cartierul Dallas, polițiștii au stabilit că doi minori, în vârstă de 11 și 14 ani, au dus pe acoperișul blocului un câine, apoi l-au aruncat in gol. În momentul sosirii poliţiştilor la fața locului, cadavrul câinelui nu se mai afla pe trotuar, fiind aruncat la gunoi.

Polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală pentru comiterea infracțiunii de ucidere a animalelor cu intenție, fără drept. Totodată, părinții minorilor au fost sancționați contravențional conform Legii 61/1991, pentru nesupravegherea minorilor, cu 100 de lei.

 

 

Loading...