Doi copii au ajuns la spital după ce s-au opărit cu ciorbă. O fetiță e în stare gravă, cu arsuri pe 90% din corp

Ultima actualizare:

    Fetița s-a ales cu arsuri pe 90% din suprafața corpului după nefericitul incident
Fetița s-a ales cu arsuri pe 90% din suprafața corpului după nefericitul incident

Doi copii cu arsuri au ajuns, sâmbătă, 27 februarie, la Spitalul din Huși, județul Vaslui. O fetiță de un an și nouă luni se află în stare gravă, cu arsuri pe 90% din corp.

Se pare că cei doi copii s-ar fi opărit cu ciorbă fierbinte, dar deocamdată nu se cunosc circumstanțele în care a avut loc accidentul. Fetița de un an și 9 luni a ajuns sâmbătă seara la Spitalul Sf. Maria din Iași, după ce în București a fost refuzată, motivul fiind lipsa locurilor libere.

Doi copii au ajuns la spital cu arsuri pe suprafața corpului

Aceasta a fost adusă de la Huși cu un elicopter SMURD, iar de la aeroport a fost preluată de un echipaj al Ambulanței. Fetița este stabilă, spun medicii care au preluat-o. Nu este intubată, dar starea ei este gravă și ar avea mare nevoie să fie tratată într-o secție de mari arși.

Unitatea de pediatrie a Spitalului Sf. Maria din Iași poate trata copii care au arsuri doar până la 25 la sută  din corp. Din acest motiv medicii din Huși ceruseră transferul la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București, care a fost acceptat în cele din urmă și se va face în cursul zilei de duminică.

În ceea ce-l privește pe băiat, acesta ar avea arsuri de până la 15 la sută din suprafața corpului, la nivelul picioarelor. A fost preluat și el din Huși de o ambulanță pentru a fi transportat la Iași. Starea lui de sănătate permite să fie tratat la Spitalul Sf. Maria.

Cei doi copii s-au opărit cu ciorbă, după ce un vas cu lichid foarte fierbinte s-a răsturnat peste ei. Mamele lor erau prin preajmă, dar nu au avut timp să reacționeze. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală și cercetează împrejurările în care s-a produs incidentul, informează digi24.ro.

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net