Diana Şoşoacă, acuzată că a oprit activitatea unei echipe de vaccinare din judeţul Iaşi. DSP Iași a depus plângere penală

Ultima actualizare:

    Diana Șoșoacă Sursă foto: Inquam Photos
Diana Șoșoacă Sursă foto: Inquam Photos

Senatoarea Diana Şoşoacă este acuzată că a blocat activitatea unui centru de vaccinare din judeţul Iaşi unde a organizat, la finalul săptămânii trecute, un protest. „Totul este o minciună”, acuză senatoarea, care a scandat „Jos masca”.

Comitetul de coordonare a vaccinării a transmis, miercuri, că dezaprobă „ferm acţiunile care aduc atingere derulării procesului de vaccinare” şi a încurajat „sesizarea imediată a instituţiilor abilitate”. 

Diana Şoşoacă a organizat, sâmbăta trecută, un protest în localitatea Răchiteni, judeţul Iaşi, potrivit unei transmisii live de pe contul său de Facebook.

Se pare că Șoșoacă a oprit echipa de vaccinare care fusese chemată de autoritățile locale pentru a imuniza 12 persoane netransportabile. În urma acestei acțiuni, senatoarea s-a ales cu o plângere penală.

Directorul DSP Iași, Vasile Cepoi, a precizat că a trimis plângerea la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, acuzând-o pe Diana Șoșoacă de faptul că a încălcat dreptul de acces la sănătate al cetățenilor și că a zădărnicit implementarea măsurilor de combaterea a răspândirii bolilor.

Şoşoacă afirmă că a trecut întâmplător prin localitate şi a aflat că „este carantină” și că localnicii nu sunt lăsați să iasă din case, așa că aceștia i-ar fi cerut ajutorul, potrivit libertatea

„Totul este o minciună (...) cea mai mare minciună a secolului, o comună care-şi trăieşte viaţa bine-merci, nu există niciun infectat decât pe hârtie. Niciun sătean nu cunoaşte pe cineva infectat”, susţine senatoarea. „Jos masca! Fără vaccinare!”, a mai spus aceasta.  

CNCAV cere sesizarea autorităților

Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea (CNCAV) a condamnat acțiunile Dianei Șoșoacă. „CNCAV dezaprobă ferm acţiunile care aduc atingere derulării procesului de vaccinare, act medical care trebuie derulat într-un mediu favorabil şi sigur, în beneficiul cetăţenilor, a sănătăţii publice.

Încă de la începutul pandemiei, personalul angrenat în procesul de vaccinare şi-a concentrat eforturile dedicate asigurării sănătăţii publice, constant, iar preocuparea pentru asigurarea indicelui de acoperire vaccinală necesar limitării răspândirii maladiei COVID-19 reclamă recunoaştere, respect şi apreciere din partea tuturor celor care beneficiază de serviciile publice de sănătate”, a transmis CNCAV, cere sesizarea organelor abilitate pentru a cerceta situaţia.  

„În acest sens, ne manifestăm întreaga susţinere şi încurajăm sesizarea imediată a instituţiilor abilitate asupra actelor care pot aduce atingere procesului de vaccinare şi siguranţei personalului care încadrează centrele de vaccinare, la nivel naţional. Aceste situaţii pot genera reale prejudicii morale şi profesionale specialiştilor din domeniul sănătăţii, dar şi cetăţenilor care aleg vaccinarea, soluţia sigură şi eficientă pentru ajungerea la normalitate”, a mai transmis CNCAV.  

Și Colegiul Medicilor a condamnat acțiunea senatoarei. „Medicii și personalul medical trebuie să își desfășoare activitatea în condiții adecvate și de siguranță. Intimidările, amenințările sau agresiunile de orice fel nu își au locul și nu trebuie să existe în momentul exercitării actului medical sau a oricărei activități în general”, a fost transmis într-un comunicat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net