A devenit femeie, dar în acte apare tot ca bărbat

Ultima actualizare:
Emanuel din Vaslui şi-a împlinit visul de-o viaţă şi s-a transformat în Amelia
Emanuel din Vaslui şi-a împlinit visul de-o viaţă şi s-a transformat în Amelia

S-a născut băiat, dar toată adolescenţa i s-a părut că nu trebuia să poarte pantaloni, ci mai degrabă fuste. În sfârşit, la 21 de ani, Emanuel şi-a împlinit visul: a devenit femeie şi cu trupul. Acum, tânărul originar din judeţul Vaslui locuieşte în Spania şi e fotomodel. În ţară, însă, se judecă cu autorităţile române pentru ca noua identitate să fie consemnată potrivit legii.

Născut în Huşi, judeţul Vaslui, dar stabilit în prezent în Spania, Emanuel, care are acum 23 de ani, a suferit o intervenţie chirurgicală şi tratament de specialitate pentru a-şi schimba sexul.

În vara anului 2017, s-a adresat instanţelor de judecată din România pentru a-i fi recunoscut sexul feminin şi, implicit, pentru a se realiza modificările cuvenite în documentele de identitate. A dobândit un nou nume şi un nou cod numeric personal, după ce instanţa a încuviinţat schimbarea sexului din masculin în feminin.

După ce a devenit femeie, Sorin nu s-a împăcat cu transformarea
După ce a devenit femeie, Sorin nu s-a împăcat cu transformarea

Deşi i s-a eliberat un nou certificat de naştere şi noi documente de identitate, Emanuel, devenit Amelia, a dat din nou în judecată Serviciul de Stare Civilă a Primăriei Huşi după ce a constatat că funcţionarii de acolo nu au făcut modificările în registrul de stare civilă aşa cum prevede legea. Neregula a ieşit la iveală în urma unui control, în septembrie 2018, la Serviciul de Evidenţă a Persoanelor Huşi, scrie adevarul.ro.

De teamă să nu fie nevoită să solicite noi documente de identitate, tânăra de 23 de ani, care locuieşte acum în Spania, unde activează ca model în cadrul unei agenţii de profil, a apelat la un avocat şi a acţionat în judecată Serviciul de Stare civilă de pe lângă Primăria Huşi, solicitând instanţei să oblige funcţionarii să modifice rectificarea în registrul de stare civilă aşa cum este consemnat în prevederile legale. 

Deşi angajaţii Primăriei Huşi au invocat că era un aspect formal şi că în modificarea din registru al precizat că schimbarea de la rubrica sex s-a făcut în baza unei sentinţe, Judecătoria Huşi a dat câştig de cauză tinerei şi a obligat Serviciul de Stare Civilă să consemneze modificarea întocmai cum prevede legea cu formularea indicată de aceasta. 

Primul pacient operat, o viaţă distrusă

În 1995, prima operaţie de schimbare de sex realizată în România ţinea prima pagină a ziarelor. Sorin Raţiu, pe atunci în vârstă de 19 ani, devenea Sorina Raţiu, după o operaţie în premieră realizată de prof. dr. Ioan Lascăr. 

Din păcate, lucrurile au luat o întorsătură nebănuită. Sorina nu s-a obişnuit cu noua identitate, a acuzat dureri, a încercat să-şi scoată singură silicoanele de la sâni, ba chiar a solicitat o nouă intervenţie chirurgicală, pentru a redeveni bărbat! Singură pe lume, Sorina trăieşte de ani de zile din mila oamenilor. 


    După ce a devenit femeie, Sorin nu s-a împăcat cu transformarea
După ce a devenit femeie, Sorin nu s-a împăcat cu transformarea

Când e în România, stă fie prin Alba, unde mai are cunoştinţe, fie caută seara un pat şi o masă caldă la azilul pentru oamenii străzii de la Sibiu. Nu de mult s-a întors din Italia, unde spune că merge regulat. Acolo, povestea Sorina în urmă cu 4 ani pentru “Adevărul”, stă la o fundaţie şi mai face un ban, inclusiv cerşind duminica la porţile bisericilor. Spunea că îi place şi în ţară, dar şi în Italia, unde foarte probabil se va întoarce. 

În ţară, are o pensie de 270 de lei, nu are o locuinţă permanentă, nici telefon mobil. Şi nici oamenii nu o mai ajută ca în urmă cu câţiva ani, timpul trece şi generaţiile noi nu o mai cunosc, nu-i ştiu povestea, nici drama. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net