Detalii de ultimă oră despre cazul morții nepoatei președintelui Ugandei. Legiștii spun că nu avea Covid-19

nepoata-presedintelui-ugandei.jpg

Mercy Kajuma Birungi
Mercy Kajuma Birungi era studentă la Timișoara
foto: tion.ro

Apar noi informații legate de decesul studentei din Africa, cazată la căminul 15 din Timișoara, despre care se spune că ar fi chiar nepoata de soră a președintelui Ugandei. Polițiștii au primit raportul preliminar al autopsiei care arată că tânăra nu avea Covid-19 și nici nu prezenta urme de violență pe corp.

O anchetă este acum în desfășurare cazul tinerei studente din Uganda, Mercy Kajuma Birungi (24 de ani), găsită luni decedată în căminul 15 din Timișoara. Momentan se fac cercetări într-un dosar penal deschis in rem pentru ucidere din culpă. Încă nu se știe cu exactitate din ce motiv a murit fata, însă oamenii legii au primit un raport preliminar al autopsiei, care atestă că nu era infectată cu noul coronavirus, potrivit Tion.ro. Însă trebuie să aștepte concluziile finale ale necropsiei pentru a se putea pronunța.

Detalii de ultimă oră despre cazul morții nepoatei președintelui Ugandei. Legiștii spun că nu avea Covid-19

La câteva zile după ce fata a fost găsită moartă în camera de cămin, apar informații controversate. Mai întâi, s-a lansat informația că medicii de pe ambulanță, alertați de iubitul fetei, s-au întors de la ușă pentru că nu era adresa corectă. Apoi că, de fapt, Mercy Kajuma Birungi ar fi fost consultată de un echipaj medical, i s-ar fi prescris un tratament și ar fi fost lăsată în continuare în camera de cămin, deoarece situația ei nu impunea transportul la spital.

Joi, familia fetei ar fi luat legătura cu reporterii de la Tion.ro le-ar fi spus acestora că nu au idee cine ar fi persoana care a sunat la 112 să ceară ajutor.

Conform primelor informații, apelul făcut de pe un număr de Uganda, se pare că de un bărbat, a intrat duminică după-masă, la ora 17.15, iar la 17.44, după căutări, cei de la ambulanța privată au ajuns la caz. Salvatorii au fost anunțați că pacienta tușește și are febră, însă nu a avut contact cu persoane infectate cu coronavirus. Știau că este vorba despre un cetățean străin, vorbitor de limba engleză, însă informațiile erau neclare. Au consultat-o și i-au făcut o injecție, iar fata a refuzat transportul la spital semnând pe proprie răspundere. I-a povestit ulterior despre consult unui prieten, aflat și el în România, adăugând că se simte mai bine.

Luni dimineață, în jurul orei 7, fata i-ar fi scris din nou aceluiași prieten și i-a spus că se simte rău. Acesta ar fi încercat s-o sune înapoi însă nu a mai putut fi contactată, astfel că a anunțat din nou autoritățile din România.

Potrivit unor surse din anchetă, citate de Tion.ro, oamenii legii cred că ar fi vorba despre aceeași persoană care ar fi sunat și duminică, însă iau în calcul și posibilitatea ca primul apel ar fi fost făcut chiar de studentă.

Anchetatorii așteaptă acum răspunsuri oficiale de la celelalte instituții implicate pentru a stabili cu exactitate cine a efectuat apelurile dar și raportul final al autopsiei tinerei. Mercy Kajuma Birungi era studentă la Universitatea de Vest din Timişoara, în anul întâi la masterat.

Loading...

Citește și

  • A ucis şi tranşat cu sânge rece un bulibaşa cu buzunarele pline de bani. Aşa a devenit cunoscută ţării întregi Carmen Bejan, studentă la Medicină în Timişoara. Viaţa ei după gratii, de la fapta oribilă din 2009 şi până în prezent, ar putea inspira cu succes scenariul unui film.

  • camin iasi crima student

    Un student al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi a murit luni dimineaţă (9 noiembrie) într-un cămin din complexul Tîrguşor Copoul după ce a fost înjunghiat de un coleg de cameră. Un alt tânăr a ajuns în stare gravă la spital.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1