Denunț penal împotriva lui Klaus Iohannis pentru instigare la ură și discriminare

klaus-iohannis-declaratii.jpg

Klaus Iohannis dă declarații de presă la Cotroceni
Klaus Iohannis a criticat în termeni extrem de duri aprobarea tacită a proiectului care prevede autonomia Ținutului Secuiesc. Legea a picat, ulterior, în Senat

Reprezentanţii Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania (CNMT) şi cei ai Consiliului Naţional Secuiesc (CNS) au depus la Parchetul General un denunţ împotriva preşedintelui Klaus Iohannis, pentru instigare la ură şi discriminare, în urma declaraţiilor făcute de şeful statului în 29 aprilie.

Potrivit MTI, care citează un comunicat transmis, marţi, de biroul de presă al liderului CNMT, Tokes Laszlo, Asociaţia Siculitas, care asigură suportul juridic pentru CNMT şi CNS, a cerut biroului de avocatură Kincses Elod să facă denunţul pentru instigare la ură şi discriminare.

Denunţul se referă la articolul 369 din Codul Penal şi în acesta se arată că, prin declaraţiile televizate din 29 aprilie, preşedintele Klaus Iohannis a incitat poporul român la ură şi discriminare faţă de maghiari şi faţă de membrii şi simpatizanţii PSD.

În denunţul semnat de preşedintele CNMT, Tokes Laszlo, şi de preşedintele CNS, Izsak Balazs, este subliniat pericolul social al acţiunii şefului statului. Cei doi susţin că acest comportamnt nu poate rămâne fără urmări în justiţie.

Klaus Iohannis i-a transmis un mesaj în maghiară liderului PSD

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, în 29 aprilie, că este incredibil ce se întâmplă în Parlament, acuzând PSD că a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaţilor o lege care acordă o autonomie largă Ţinutului Secuiesc. Preşedintele a susţinut că, în timp ce autorităţile se luptă cu pandemia, PSD se luptă în birourile din Parlament să dea Ardealul ungurilor. El l-a salutat în limba maghiară pe liderul PSD Marcel Ciolacu, întrebându-l ce i-a promis Viktor Orban în schimbul acestei înţelegeri. Preşedintele a mai afirmat că această situaţie este un argument în favoarea dorinţei sale de a se ajunge la alegeri anticipate, pentru că acum în Parlament este o majoritate PSD-istă toxică.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost reclamat la CNCD de o asociaţie maghiară de asistenţă juridică în domeniul minorităţilor, ca urmare a declaraţiilor pe tema Ţinutului Secuiesc.

Citește și:

Ce înseamnă "Jó napot kívánok". Ce i-a transmis Klaus Iohannis lui Marcel Ciolacu și nu a înțeles nici un român

Klaus Iohannis acuză PSD că se luptă să dea Ardealul ungurilor

Loading...

Citește și

  • Harta Romaniei

    Proiectul prin care Ţinutul Secuiesc devine regiune autonomă cu personalitate juridică în România a fost votat, tacit, de Camera Deputaților. Termenul până la care trebuia dezbătută, aprobată sau respinsă inițiativa, 25 martie, a trecut, iar parlamentarii au constatat adoptarea tacită în plenul din 23 aprilie. Inițiatori sunt deputații UDMR Zsolt-Istvan Biro şi József-György Kulcsar-Terza. Iată ce prevede proiectul!

  • Senatorii au votat împotriva proiectului de lege care prevedea autonomia Ținutului Secuiesc

    Senatul a respins, astăzi, 29 aprilie, proiectul privind autonomia Ţinutului Secuiesc, fiind 126 de voturi în favoarea raportului de respingere. Senatul a fost camera decizională, după ce iniţiativa a trecut tacit de Camera Deputaţilor.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1