Declarația tulburătoare a medicului Beatrice Mahler. ”Un loc la ATI se eliberează doar când moare pacientul”

Ultima actualizare:

    Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”, atrage atenția că evoluția cazurilor de Covid-19 este din ce în ce mai gravă
Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”, atrage atenția că evoluția cazurilor de Covid-19 este din ce în ce mai gravă

Cazurile de coronavirus au tot crescut în ultima perioadă, astfel că și cele severe sunt din ce în ce mai multe. România a ajuns în situația în care nu mai are locuri libere nu doar în spitalele suport, dar nici la terapie intensivă, acolo unde viața omului atârnă de un fir de ață. ”Un loc la ATI se eliberează doar când moare pacientul”, este declarația tulburătoare a medicului Beatrice Mahler, managerul Institutului "Marius Nasta".

Purtați mască, stați departe de aglomerație și spălați-vă cât mai des pe mâini! Sunt sfaturile medicilor pe care le auzim în fiecare zi de șapte luni încoace. Din păcate, nu toți românii le respectă, astfel că spitalele Covid-19 sunt pline.

Grav este că nici la ATI nu sunt locuri, ceea ce înseamnă că formele grave sunt din ce în ce mai prezente.

”Situația este gravă! Presiunea pe paturile de ATI este mai mare. Lucrurile s-au înrăutățit față de luna august. Un loc la ATI se eliberează doar când moare pacientul și se ocupă în următoarele minute”, a declarat Beatrice Mahler, managerul Institutului "Marius Nasta”, la Digi 24.

Medicii atrag atenţia că pacienţii din terapie intensivă necesită îngrijiri de lungă durată, de peste două săptămâni.

Iar situația este critică în toate unitățile spitalicești, pentru că asistăm la un val mare de îmbolnăviri.

1.591 de nou infectați cu Covid-19, în ultimele 24 de ore. 592 sunt la ATI

În ultimele 24 de ore, 1.591 de persoane au aflat că sunt pozitive, iar în spitale avem 8.001 pacienți, dintre care 592, internați la ATI.

Secţiile de anestezie şi terapie intensivă cumulează doar 5.181 de paturi, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică, aferente anului 2019. Astfel, la cele 523 de spitale, din sistemul public şi cel privat, revine o medie de 10 paturi per unitate medicală.

Peste 5.000 de infectați cu Covid-19 au murit

Până astăzi, 5 octombrie, 5.048  bolnavi de Covid-19 au murit, dintre care 45 în ultimele 24 de ore.

Este vorba despre 27 de bărbați și 18 femei, care au fost internați în spitalele din Bihor, Bistrița, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Timiș, Tulcea, Vrancea și București.

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net