Declarația șocantă a unui deținut abia eliberat: „În țara asta, doar proștii muncesc”

detinut_25402400.jpg

detinut
Un deținut abia eliberat spune că preferă să câștige bani din jafuri și tâlhării, nu să se angajeze
Foto: Click!

Au fost eliberați 529 de deținuți în baza legii privind recursul compensatoriu, iar unii dintre aceștia au fost acuzați pentru viol și omor deosebit de grav. Un interviu șocant cu unul dintre acești de acum, foști deținuți, dovedește că intențiile lor (sau a majorității dintre ei) nu sunt nici pe departe conforme cu așteptările guvernanților.

Guvernanții PSD se așteaptă ca acești infractori proaspăt eliberați să fie reintegrați în societate, să se angajeze și să devină cetățeni onești, plătitori de taxe. Nimic mai fals, având în vedere că mulți nu sunt calificați în vreo meserie (mai ales că în spatele gratiilor nu se face nimic pentru a-i ajuta să se integreze după eliberare) și nici nu consideră că ar avea vreun motiv să o facă.

Un interviu publicat de blogerul Mihai Vasilescu pe pagina sa online este edificator în acest sens. Dialogul are loc între o reporteriță, care aștepta la penitenciarul din Jilava să ceară opinia primului deținut eliberat, cu privire la aplicarea noii legi.

„Cum ați primit vestea că veți fi eliberat înainte de termen?” îl întreabă reporterița pe un deținut abia eliberat, iar acesta îi răspunde flegmatic: „Păi, ce? Asta e eliberare, acu’ când vine frigu’?”

Întrebat ce planuri are de acum, că e liber, dacă plănuiește să se angajeze, infractorul răspunde cu nonșalanță și fără jenă: „Să ce? Doamnă, în țara asta decât prosștii muncește”. Uimită după ce i-a spus că o să trăiască „din mila oamenilor”, reporterița îl întreabă dacă are de gând să cerșească.

Deținutul proaspăt eliberat este însă hotărât și îi spune, fără remușcare: „Nu, doamnă, o să le zic cu frumosu’ să dea la băiatu’ portofelul și tot ce mai au pă ei”. Reporterița l-a pus la încercare: „Și dacă nu vrea nimeni să vă dea?”. „Punem pariu?”, i-a răspuns proaspăt eliberatul deținut.

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1