Decizie definitivă: Rovana Plumb nu este aptă pentru funcția de comisar european

Ultima actualizare:

    Rovana Plumb nu a putut justifica convingător un împrumut de 800.000 de leiFOTO: adevarul.ro
Rovana Plumb nu a putut justifica convingător un împrumut de 800.000 de leiFOTO: adevarul.ro

Rovana Plumb nu a reușit să-i convingă de buna ei credință pe membrii Comisiei pentru afaceri juridice din cadrul Parlamentului European. Votul pentru numirea ei în funcția de comisar european nu a fost reluat, după decizia inițială de a nu da un aviz favorabil, din cauza unui împrumut de 800.000 de lei.

Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a Parlamentului European a decis, luni, că Rovana Plumb și Laszlo Trocsanyi nu sunt apți pentru funcția de comisar european, a anunțat europarlamentarul PNL Rareș Bogdan, citat de Digi 24.

De acum, urmează ca JURI să trimită o scrisoare către președintele PE, David Sassoli, care va comunica cu Ursula von der Leyen.

Apoi, președintele desemnat al Comisiei Europene urmează să decidă dacă va accepta acest rezultat sau va cere de la cele două guverne alte nominalizări.

Comisia JURI a dat, săptămâna trecută, un vot negativ în ceea ce o privește pe Rovana Plumb. Astăzi, ea a anunțat printr-un comunicat de presă că împrumutul de 800.000 de lei care i-a blocat numirea în funcția de comisar european a fost stins, oferind creditorului două apartamente pe care le deţine în România.

Klaus Iohannis a invitat-o pe Viorica Dăncilă la consultări pentru desemnarea unui nou candidat

Președintele Klaus Iohannis a invitat-o pe Viorica Dăncilă la consultări pentru a desemna un candidat la funcția de comisar european din partea României, aceasta fiind „o problemă urgentă și de importanță deosebită pentru statul român”.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a trimis luni, 30 septembrie a.c., o scrisoare Prim-ministrului României, doamna Vasilica-Viorica Dăncilă, prin care o invită la consultări, miercuri, 2 octombrie a.c., ora 12:00, la Palatul Cotroceni, pe tema nominalizării persoanei pentru funcția de membru al Comisiei Europene”, se arată într-un comunicat de presă al Administrației Prezidențiale.

Citește și:

Rovana Plumb, comisarul European care a promis 180 km de autostradă și sunt gata doar 21 km

Rovana Plumb NU va fi comisar european? Are probleme cu declarația de avere

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net