Decizie a comisiei antiplagiat: Kovesi și-a scris singură doctoratul

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Membrii Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) au stabilit joi că lucrare de doctorat a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, nu reprezintă un plagiat. Aceștia au recomandat menținerea titlului de doctor, anunță președintele comisiei de Științe Juridice a CNATDCU.

Lucrarea „Combaterea crimei organizate prin dispoziţii de drept penal”, care i-a adus Laurei Codruța Kovesi titlul de doctor în drept, nu a fost copiată din alte lucrări științifice. Acesta este verdictul consiliului național care atestă originalitatea operelor cu caracter științific.  Mircea Adrian Bob, preşedintele Comisiei de Ştiinţe Juridice din cadrul CNATDCU, a declarat că decizia a fost de păstrare a titlului de doctor, scrie Mediafax.

Suspiciuni privind modul în care Kovesi a intrat în posesia titlului de doctor au apărut în 2012 când Grupul de Investigaţii Politice (GIP) a sesizat oficial Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor. În ciuda deciziei de atunci, favorabilă lui Kovesi, deputatul Sebastian Ghiţă a lansat noi acuzații la adresa șefei DNA. Acesta a depus la Parchetul General un autodenunţ în care susţine că a participat, alături de alţi demnitari ai statului român, la măsluirea raportului comisiei tehnice privind teza de doctorat. În urma autodenunţului, a fost deschis un dosar de instigare la fals intelectual. În replică, procurorul şef al DNA a susținut că nu a plagiat.

.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net