De unde a contactat meningita nepoata lui Prunariu? Familia astronautului nu-și revine din șoc

Ultima actualizare:

    Arina, nepoata lui Dumitru Prunariu, nu lipsea de la nici un miting aviatic la care participa tatăl său, pilotul Cătălin Prunariu (în verde)Foto: arhiva personală
Arina, nepoata lui Dumitru Prunariu, nu lipsea de la nici un miting aviatic la care participa tatăl său, pilotul Cătălin Prunariu (în verde)Foto: arhiva personală

Nimeni nu poate înţelege ce e în sufletele părinţilor îndureraţi care şi-au pierdut fiica în câteva ore, fără măcar să-şi ia rămas bun. Familia Prunariu trăieşte un coşmar, după ce a pierdut-o, duminică, pe micuţa Arina (11 ani). Specialiştii spun că vor avea nevoie de consiliere psihologică ca să facă faţă acestei drame.

Arina Prunariu, nepoata de 11 ani a cosmonatului Dumitru Prunariu, a decedat duminică, la Spitalul ”Matei Balş” din Bucureşti, răpusă de o meningită fulgerătoare. Click! a aflat în exclusivitate secvenţele evenimentului. În urmă cu o săptămână, însoţită de colegii de şcoală, Arina a fost lăsată de părinţi să meargă în tabără la Capidava, un castru roman din judeţul Constanţa, pe malul Dunării. Conform spuselor apropiaţilor, copiii au dormit la cort şi au făcut duş la butoi. O excursie cu tematică dacică în care, pe timpul zilei, elevii erau angrenaţi în tot felul de activităţi sportive, tras cu arcul, săpat - viteză, aruncat cu buturuga, sculptat în lut, iar pe timpul serii aveau parte de muzică şi foc de tabără.

La finalul excursiei, Arina a acuzat dureri de stomac, greaţă, vărsături şi i-au fost administrate medicamente pentru toxiinfecţie alimentară. Nimeni n-a bănuit că ar fi altceva decât o simplă boală de stomac. Apoi, în ultimele patru zile de viaţă a fost cu bunicii la Mamaia.

Dr. Valeria Herdea, medic de familie
Dr. Valeria Herdea, medic de familie

Fetiţei i-a fost tot mai rău, iar duminică au venit cu toţii în Capitală. A murit într-o oră, la spital. Acum părinţii au mustrări de conştiinţă pentru că nu au dus-o mai devreme la spital, povestesc apropiaţii. ”Medicii de la Infecţioase şi-ar fi dat seama imediat, după simptome, că fetiţa avea meningită. La cele mai mici semne trebuia dusă imediat la spital, încă din tabără. Acum, părinţii vor avea nevoie de psiholog”, ne-a explicat un specialist în domeniu.

Speriaţi după ce au văzut ce s-a întâmplat cu micuţa Arina, zeci de părinţi care au avut copiii în tabără s-au prezentat ieri la spitalele din Constanţa. “Persoanele care au intrat în contact direct cu fetiţa, adică bunicul, colega cu care a stat în cort şi alte opt persoane, au intrat deja sub tratament profilactic contra meningitei”, a precizat Suzan Ibram, şef Compartiment Boli Transmisibile la DSP Constanţa.

Click! spune

Trupul Arinei era şi marţi (12 august) la morga spitalului, pentru autopsia care va stabili cauza exactă a decesului. Astăzi, familia o va conduce pe ultimul drum pe cea care visa să fie o mare campioană la scrimă. Înmormântarea va avea loc la Cimitirul Ghencea Militar din Capitală.

«Duceţi copiii la control când vin din tabere»


    Dr. Valeria Herdea, medic de familie
Dr. Valeria Herdea, medic de familie

”Trebuie să tragem un semnal de alarmă şi să informăm părinţii să ştie cât de important este un consult la medicul de familie la şase luni. Sau ori de câte ori copilul pleacă şi se întoarce din tabără. Şi ţineţi minte, la medicul de familie, el este cel care cunoaşte cel mai bine copilul. Simptome pe care să nu le neglijăm, în debutul de boală: dureri de cap, febră, dureri abdominale, copilul nu-şi poate duce bărbia la piept, are frică de lumină, dureri de ceafă, vărsături, ameţeli. Cu un tratament medicamentos, repaus la pat, se poate pune pe picioare. Există şi forme severe, pe care dacă le descoperim din timp avem o şansă să ne facem bine”, ne-a declarat dr. Valeria Herdea, medic de familie, membru al Asociaţiei române pentru educaţie pediatrică.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
man 979980 1280 jpg
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net