De neoprit! Câinele Speedy a găsit 5 milioane de țigări de contrabandă

caine.jpg

cainele speedy
Captură-record a câinelui Speedy: 5 milioane de țigări de contrabandă

Câinele Speedy este considerat un adevărat erou după ce a mirosit un uriaș transport de țigări de contrabandă. Inspectorii vamali din Satu Mare se mândresc cu el și ne-au spus povestea istețului câine-polițist.

Luni noapte (25 septembrie), puțin după miezul nopții, la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, județul Satu Mare, s-au prezentat, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul român Sorin F. în vârstă de 45 ani, însoţit de Victor F. de 34 ani, ambii domiciliați pe raza județului Maramureș, la bordul unui automarfar marca Volvo. Vehiculul tracta o semiremorcă marca Reisch, ambele înmatriculate în România, informează ANAF. Din primele verificări s-a constatat faptul că șoferul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, tocătură de lemn din Ucraina. Părea un transport banal, dar nu a fost așa.

Câinele Speedy a mirosit că ceva nu este în regulă în mașină și a început să latre agitat, semn că a găsit tutun. Inspectorii vamali din cadrul  Birourilor vamale de frontieră Sighet  și Halmeu au început să golească marfa din autocamion și astfel au fost descoperite 5 milioane țigarete, de proveniență ucrainiană de contrabandă.

În total, au fost descoperite ascunse și nedeclarate, în vederea sustragerii de la controlul vamal, aproximativ 249.000 de pachete (498 de baxuri) de țigări marca Marble și Jing-Ling de proveniență ucraineană. Baxurile de țigări erau ascunse sub tocătura de lemn pe care cele două persoane intenționau să o introducă în țară, conform documentelor prezentate pentru controlul de frontieră. Valoarea de piaţă estimată a ţigărilor este de 500.000 de euro.

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
2
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1