De frica urșilor au montat un gard electric la spital

Ultima actualizare:

    La Spitalul Județean din Miercurea Ciuc a fost montat un gard electric, de frica urșilorFoto:SJU Miercurea Ciuc
La Spitalul Județean din Miercurea Ciuc a fost montat un gard electric, de frica urșilorFoto:SJU Miercurea Ciuc

De frica urșilor, la Spitalul de Urgență din Miercurea Ciuc a fost montat un gard electric pentru a ține la distanță urșii ce vizitează des curtea unității medicale.

Vizitele tot mai dese ale urșilor din zonă, care au ajuns să se plimbe periodic prin curtea Spitalului de Urgență din Miercurea Ciuc, au determinat conducerea unității medicale să ia măsuri inedite  de protecție.

Potrivit ziarmm.ro, un gard electric a fost montat pe o lungime de 600 de metri și dispune, deocamdată, doar de panouri de avertizare în limba română, urmând a fi instalate și unele în limba maghiară.

Panourile sunt amplasate în spatele spitalului, la fiecare 50 de metri și în jurul curții din față, mai frecventate de pacienți și de personalul medical, la o distanță de 40 de metri unul de celălalt, scrie ziarmm.ro.

Conform administratorului firmei care a montat panourile, amperajul curentului electric din gard nu pune în pericol nici viața oamenilor, nici pe cea a animalelor.

Montarea gardului electric de la spital a costat 2.600 de lei

Experiența firmei de specialitate arată că gardul electric ține departe urșii, animalul se sperie de impulsurile electrice și nu se mai întoarce in locul respectiv.

Montarea gardului electric a costat 2.600 de lei. Mai mulți urși au fost văzuti în zona din apropierea Spitalului Județean din Miercurea Ciuc, în majoritatea situațiilor animalele fiind alungate de catre echipaje de jandarmi. Luna trecută, un urs care a ajuns de mai multe ori în zona din apropierea spitalului și care a intrat în mai multe curți a fost împușcat de vânători, dupa ce Ministerul Mediului a aprobat extragerea lui.

image
image
image
image
image
image
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net