De ce trebuie să purtăm masca de protecție după ce ne-am vaccinat. Argumentele date de Ministerul Sănătății

vaccinare-anti-covid-masca.jpg

Vaccinații trebuie să poartă mască de protecție în continuare
Vaccinații trebuie să poartă mască de protecție în continuare

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Vaccinul nu ne scutește de la purtarea măștii de protecție! Este anunțul făcut de autorități în repetate rânduri, chiar și în cazul celor au primit și a doua doză de ser. Reprezentanții Ministerului Sănătății vin cu argumente în acest sens.

Chiar și după ce ni s-a administrat a doua doză de vaccin, este recomandat să continuăm să purtăm masca de protecție și să respectăm regulile de distanțare socială.

Specialiștii arată că vaccinul ne protejează de la a face forme grave de boală, însă, nu ne asigură că nu ne putem infecta, dar fără avea simptome. Astfel că purtarea măștii ne ajută să rămânem sănătoși și să-i protejează și pe cei din jur care nu au fost încă vaccinați.

”De ce trebuie să continuați să purtați mască? Până în acest moment, în studiile clinice s-a urmărit dacă vaccinarea previne formele simptomatice de Covid-19, nu a fost studiat dacă este prevenită și infecția asimptomatică. Din acest motiv, cercetătorii încă nu știu dacă o persoană vaccinată se poate infecta asimptomatic și poate transmite mai departe virusul”, au anunțat reprezentanții Ministerului Sănătății.

De ce trebuie să purtăm masca de protecție după ce ne-am vaccinat. Argumentele date de Ministerul Sănătății

În acest sens, autoritățile vin cu mai multe argumente care întăresc ideea că purtarea măștii este benefică.  

  • Nu se cunoaște încă gradul de eficacitate al celor două vaccinuri împotriva infecțiilor asimptomatice. Nu există suficiente studii care să indice dacă o persoană vaccinată poate să fie purtătoare a virusului și care este riscul de transmisie a SARS-CoV-2. Este posibil ca o persoană vaccinată asimptomatică să poată răspândi virusul și, astfel, să infecteze o persoană nevaccinată;
  • Vom obține un nivel crescut al imunității în aproximativ două săptămâni numai după administrarea celei de-a doua doze de vaccin (rapel). Până când trec aceste două săptămâni de la administrarea celei de-a doua doze de vaccin ne putem infecta și dezvolta formele severe de Covid-19;
  • Vaccinul nu garantează imunitate 100%. Eficacitatea în prevenirea bolii Covid-19 este de 95% pentru vaccinul BioNTech-Pfizer și de 94,1% pentru vaccinul Moderna;
  • Instituțiile de Sănătate Publică din lume, inclusiv din România, continuă să monitorizeze gradul și modalitatea de răspândire a virusului pe măsură ce tot mai multe persoane sunt vaccinate. Autoritățile publice recomandă în continuare să ne spălăm des pe mâini, să evităm spațiile aglomerate, să purtăm mască de protecție și să respectăm distanțarea socială.

Peste 400.000 de români s-au vaccinat anti Covid-19

Ultima informare arată că, până pe 24 ianuarie, s-au vaccinat 419.973 de roomâni, dintre care 13.156 cu ambele doze. În plus, până pe 25 ianuarie, la ora 9.00, pe platforma informatică  s-au programat 857.479 de persoane, în etapa a II-a de vaccinare, dintre care 351.977 sunt adulți peste 65 de ani, 311.945, angajați din domenii esențiale și 193.557 de bolnavi cronici.

Au sosit în România noi doze de vaccin anti Covid-19

Ieri a sosit în România a șasea tranșă de vaccin Pfizer care constă în 92.430 de doze. Acestea au fost împărție șa cele șapte centre regionale de vaccinare din București, Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Iași și Timișoara.

Conform calendarului de livrare, următoarea tranșă de ser ar urma să fie adusă în țară mâine, 26 ianuarie.

 

Citește și: 

Persoane fără programare au fost vaccinate, în timp ce programații au fost chemați în altă zi

A șasea tranșă de vaccin Pfizer ajunge luni în România. Câte doze vin și cum vor fi împărțite

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5