De ce a primit ÎPS Pimen tratament cu plasmă de la pacienții vindecați. Cercel: ”Nu veți primi acest răspuns”

Ultima actualizare:

    Pimen Zainea, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților este unul dintre cei mai controversați înalți ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române
Pimen Zainea, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților este unul dintre cei mai controversați înalți ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române

Arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, IPS Pimen (90 de ani) se află printre primii pacienți din România infectați cu coronavirus care au primit tratament cu plasmă recoltată de la pacienți vindecați, ce conține anticorpi și poate ajuta la vindecare. Informația a fost obținută prin surse medicale. Oficial, managerul spitalului unde este internat ÎPS Pimen refuză să ofere mai multe detalii.

HotNews.ro a încercat să obțină un răspuns oficial de la Grupul de Comunicare Strategică. Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului Matei Balș, unde este tratat ÎPS Pimen, a refuzat să ofere mai multe detalii. "Nu veți primi acest răspuns pentru că nu este pentru media. Decizia terapeutică aparține medicului curant și nu media. Încetați să mai chestionați deciziile terapeutice. Lăsați doctorii să-și facă treaba! Stop Stop Stop mesajelor cu iz medical! Jenant! Vă rog să respectăm drepturile pacientului, oricine ar fi acesta, conform GDPR (protecția datelor cu caracter personal, n.r.). Toți pacienții eligibili vor primi ajutorul nostru necondiționat. Voi opri aici această conversație, vă mulțumesc pentru întelegere, o seara bună."

ÎPS Pimen este internat de mai mult de două săptămâni la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din București, al cărui manager este Adrian Streinu Cercel. El este tratat în acest moment în secția de Terapie Intensivă a spitalului.

244 de pacienți tratați de coronavirus la Terapie Intensivă

În acest moment, 244 de pacienți infectați cu coronavirus sunt tratați în secții de Terapie Intensivă în spitalele din România.

Procesul de colectare a plasmei pentru tratarea pacienților infectați cu COVID-19 demarat acum exact o săptămână, pe 28 aprilie. Echipamentele de recoltare a plasmei (în total 18 echipamente de plasmafereză) au fost puse la dispoziţia spitalelor de stat şi centrelor de transfuzii de către o firmă privată, fiind, practic, o donație pentru statul român.

Citește și:

ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, este în stare gravă

Arhiepiscopul Pimen, infectat cu coronavirus, a oficiat slujba de Înviere. În ce stare se află

image
image
image
image
image
image
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net