De ce nu poartă Ion Iliescu verighetă. A păstrat ascuns acest lucru 66 de ani

Fostul şef de stat ascunde multe secrete şi, din când în când, se mai deschide câte puţin cutia Pandorei. Una dintre curiozităţile care gravitează în jurul lui îl reprezintă motivul pentru care nu poartă verighetă. Explicaţii ar fi câteva...

Detaliile din viaţa privată a lui Ion Iliescu au fost scoase mereu cu cleştele din gura lui. A avut mereu grijă să stea departe de speculaţii şi abia-abia am aflat câte ceva despre doamna Nina sau despre motivul pentru care nu au făcut niciodată copii. A observat Însă cineva până acum faptul că fostul preşedinte nu poartă verighetă? Asta deşi este căsătorit din 1951, când mulţi dintre noi nici nu ne născusem. Adevărul este că este şi foarte greu de urmărit, pentru că gesticulează foarte mult. Unul dintre motive ar putea fi acela că Iliescu este ateu, iar căsătoria s-a legat doar la Starea Civilă, nu şi în faţa lui Dumnezeu. Asta deşi, sunt mulţi atei care aleg să poarte verigheta pe mâna dreaptă după ce se căsătoresc doar civil. 

În pofida vârstei, de 87 de ani, fostul comunist a rămas fidel convingerilor sale religioase şi a declarat public că nu crede în Dumnezeu, ci “în forţa omului”. Despre Mântuitor, Iliescu spunea într-un interviu că “Iisus a fost un rebel” pentru că a fost primul care “şi-a permis să spună că toţi oamenii sunt egali”. Întrebat de reporter dacă Mântuitorul a fost de stânga, Ion Iliescu a răspuns: “Iisus este o figură, din acest punct de vedere, caracteristică pentru o anumită evoluţie a gândirii umane, pentru o societate mai bună, mai dreaptă, benefică tututor”.  

loading...
Loading...