De ce nu poartă Ion Iliescu verighetă. A păstrat ascuns acest lucru 66 de ani

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Fostul şef de stat ascunde multe secrete şi, din când în când, se mai deschide câte puţin cutia Pandorei. Una dintre curiozităţile care gravitează în jurul lui îl reprezintă motivul pentru care nu poartă verighetă. Explicaţii ar fi câteva...

Detaliile din viaţa privată a lui Ion Iliescu au fost scoase mereu cu cleştele din gura lui. A avut mereu grijă să stea departe de speculaţii şi abia-abia am aflat câte ceva despre doamna Nina sau despre motivul pentru care nu au făcut niciodată copii. A observat Însă cineva până acum faptul că fostul preşedinte nu poartă verighetă? Asta deşi este căsătorit din 1951, când mulţi dintre noi nici nu ne născusem. Adevărul este că este şi foarte greu de urmărit, pentru că gesticulează foarte mult. Unul dintre motive ar putea fi acela că Iliescu este ateu, iar căsătoria s-a legat doar la Starea Civilă, nu şi în faţa lui Dumnezeu. Asta deşi, sunt mulţi atei care aleg să poarte verigheta pe mâna dreaptă după ce se căsătoresc doar civil. 

simeon stalpnicul png

În pofida vârstei, de 87 de ani, fostul comunist a rămas fidel convingerilor sale religioase şi a declarat public că nu crede în Dumnezeu, ci “în forţa omului”. Despre Mântuitor, Iliescu spunea într-un interviu că “Iisus a fost un rebel” pentru că a fost primul care “şi-a permis să spună că toţi oamenii sunt egali”. Întrebat de reporter dacă Mântuitorul a fost de stânga, Ion Iliescu a răspuns: “Iisus este o figură, din acest punct de vedere, caracteristică pentru o anumită evoluţie a gândirii umane, pentru o societate mai bună, mai dreaptă, benefică tututor”.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net