De ce crede Nelu Tătaru că vaccinarea anti-COVID nu ar trebui să fie obligatorie

nelu_tataru.jpg

Nelu Tătaru
Nelu Tătaru este ministrul Sănătății
foto: captura Realitatea Plus

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, crede că vaccinarea anti-COVID nu ar trebui să fie obligatorie, ci recomandată, ca în cazul vaccinului antigripal. El spune că având în vedere că primele seruri ar putea ajunge pe piață abia după un an și jumătate de la izbucnirea pandemiei, iar atunci nu ”vom mai fi atât de acerbi să îl credem obligatoriu”.

Într-un interviu acordat Digi 24, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus că el este adeptul schemei vaccinării obligatorii care este valabilă acum pentru că o consideră absolut necesară în construirea unei stari de sănătate a nației. Însă despre vaccinarea obligatorie anti-COVID, crede că acesta ar trebui să fie recomandat, nu obligatoriu, cum se întâmplă în cazul vaccinului antigripal.

De ce crede Nelu Tătaru că vaccinarea anti-COVID nu ar trebui să fie obligatorie

Ministrul Sănătății spune că în acest moment nu avem un vaccin anti-COVID, iar când va fi disponibil, este posibil să nu mai fie considerat obligatoriu și că este nevoie de o perioadă de testare pentru a decide acest lucru.

„Am trecut printr-un prim moment al pandemiei, poate vom trece și prin al doilea. Suntem o rată dintre noi care se imunizează. Imunizarea noastră se poate face în două feluri: trecând prin boală sau vaccinându-ne. Deocamdată, vaccinul nu-l avem. Un posibil vaccin toată lumea îl dă ca posibil în a doua jumătate a anului viitor. Dacă privim acest lucru, posibilitatea ca, odată apărut acest vaccin anti-COVID la un an și jumătate după, nu știu dacă vom mai fi atât de acerbi încât să-l credem obligatoriu”, a spus Nelu Tătaru.

Tătaru a mai spus că recomandă vaccinul anti-COVID ca și pe cel antigipal

„Ne gândim că este un vaccin nou, că este o patologie nouă. A introduce obligativitatea, fără a avea o perioadă de tesare, o perioadă de evaluare pe 2-3 sezoane, e un lucru dificil. Este o recomandare să se facă, dar nu putem introduce obligativitatea după un an, doi de boală”, a explicat Tătaru.

 

Ministrul spune, însă, că susține legea privind vaccinarea obligatorie pentru bolile pe care le știm și o consideră o măsură absolut necesară în construirea unei stări de sănătate a nației.

Citește și: 

Dacă vaccinul anti-COVID-19 nu va fi descoperit niciodată? Care sunt scenariile

Vom trăi cu noul coronavirus încă doi ani! Nelu Tătaru: ”Un vaccin, încă departe”

 

Loading...

Citește și

  • bill gates

    Miliardarul Bill Gates, prin fundația sa, a donat sume impresionante pentru cercetări care să grăbească obținerea unui vaccin împotriva coronavirusului. Veștile bune vin de peste Ocean, unde săptămâna aceasta încep testele pe oameni ale vaccinului anti Covid-19 finanțat de Bill Gates.

  • Jennifer Haller a fost primul voluntar dintr-un grup de 45 care a fost injectata cu vaccinul contra coronavirusului

    Primul test al vaccinului împotriva coronavirusului a fost făcut pe o persoană sănătoasă, luni, în oraşul Seattle, Statele Unite, unde sunt cele mai multe cazuri de contaminare cu noul virus - peste 840. Vaccinul a fost testat pe Jennifer Haller, o femeie de 43 de ani, mamă a doi copii, prima dintre cele 45 de persoane care au acceptat să fie voluntari în procesul de testare a vaccinului.