Dan Spătaru a fost prima mare vedetă din România. Ar fi împlinit 80 de ani

Ultima actualizare:

    Dan Spătaru ar fi împlinit vârsta de 80 de ani, pe 2 octombrie 2005. S-a stins din viață la 8 septembrie 2004, în București, în urma unui infarctFOTO: adevarul.ro
Dan Spătaru ar fi împlinit vârsta de 80 de ani, pe 2 octombrie 2005. S-a stins din viață la 8 septembrie 2004, în București, în urma unui infarctFOTO: adevarul.ro

Interpretul piesei ”Drumurile noastre toate” ar fi împlinit 80 de ani, pe 2 octombrie. Sunt 15 ani de când a murit, dar ne-a lăsat unele dintre cele mai frumoase melodii din repertoriul românesc. Se spune despre Dan Spătaru că a fost prima mare vedetă din România, deși în același timp erau mai mulți cântăreți care aveau lipici la public.

Aproape că nu există botez sau nuntă fără ”Drumurile noastre toate”, probabil piesa de rezistență a regretatului artist Dan Spătaru. La 2 octombrie, ar fi împlinit 80 de ani. A murit pe 8 septembrie 2004, în urma unui infarct. Peste zece mii de oameni s-au dus la înmormântarea lui.

Românii l-au adorat pe Dan Spătaru, în special femeile. O voce inconfundabilă, memorabilă, o ținută de vedetă internațională.

Dan Spătaru ne-a lăsat un şir de şlagăre: „Ţărăncuţă, ţărăncuţă”, „Nici o lacrimă”, „Nu-ţi şade bine când plângi”, „Nu m-am gândit la despărţire”, „Oare, oare, îţi pare rău”, „În rândul patru”, „Drumurile noastre”.

Dan Spătaru, biografia

  • Dan George Spătaru s-a născut la 2 octombrie 1939, în Aliman, Constanța. S-a stins din viață la 8 septembrie 2004, în București, în urma unui infarct. Marele interpret a lăsat în urmă un adevărat tezaur. Piesele interpretate de el reprezintă cea mai importantă avere lăsată în urmă. A mai lăsat o soție îndurerată, Sida și o fiică, dar și o nepoțică, care are mari șanse să îi urmeze în carieră.
  • Dan George Spătaru s-a născut într-o familie de învățători. Când avea 12 ani, mama sa a murit, iar cei doi copii ai familiei s-au mutat la Medgidia la o mătușă. Aici Dan a făcut liceul și a început cariera de fotbalist. Postul pe care a evoluat a fost cel de mijlocaș. A jucat la „Progresul”, apoi la „Știința București”.
  • În anul III la „Facultatea de Educație Fizică și Sport” a trebuit să se lase de fotbal, avea hernie de disc. S-a dedicat școlii și muzicii. Dan Spataru era student când a început să cânte la „Casa Studenților” în anul 1962. A început cu muzică italiană, care era la modă.
  • Compozitoarea Camelia Dăscălescu a fost aceea care l-a remarcat și a făcut cu el lecții. Primele bucăți muzicale interpretate de Dan Spătaru au fost ale Cameliei Dăscălescu. Primul mare succes l-a avut cu „Măicuța mea”, de Temistocle Popa.
  • Aproape toate cântecele interpretate de Dan Spătaru au fost șlagăre. Sunt îndrăgite și astăzi de români din toate generațiile. Ne-a lăsat şlagăre memorabile: „Țărăncuță, țărăncuță”, „Nici o lacrimă”, „Nu-ți șade bine când plângi”, „Nu m-am gândit la despărțire”, „Oare, oare, îți pare rău”, „În rândul patru”, „Drumurile noastre” și multe altele. Dan Spătaru a bătut, în Cuba, recordul la aplauze: 16 minute și 19 secunde.

Citește și:

Diana Dumitrescu a împlinit 36 de ani. «Așa m-a prins 12 noaptea, după o oră de alăptat»

Adriana Trandafir: „Am vândut pâine, am făcut tot felul de lucruri ca să mai câştig nişte bănuţi“

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net