Dacian Cioloş, întâlnire cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron: «Nu am dat şi nu dau niciun cec în alb nimănui»

dacian-ciolos-macron.jpg

Dacian Cioloș s-a întâlnit cu președintele Franței, unde cei doi au dezbătut mai multe probleme politice
Foto Facebook

Dacian Cioloş, liderul PLUS, a anunţat pe rețelele de socializare că s-a întâlnit cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, iar discuţiile purtate de cei doi au vizat subiecte precum priorităţile grupului politic Renew Europe, dar şi comisarii europeni nominalizaţi.

Cioloş a precizat în mesajul publicat și faptul că, în privinţa comisarilor, el nu a dat și nici nu are de gând să dea vreun cec în alb nimănui.

„Astăzi şi ieri, la Paris, am avut discuţii politice consistente cu preşedintele Emmanuel Macron, cu premierul Edouard Philippe, dar şi cu liderul En Marche, Stanislas Guerini. Aceasta a fost prima dintr-o serie de întâlniri cu liderii de stat şi de guvern şi cu liderii politici care fac parte din grupul politic Renew Europe cu care voi avea discuţii în următoarele săptămâni”, a scris Dacian Cioloş pe pagina sa personală de Facebook.

Dacian Cioloş a mai explicat și faptul că a discutat cu preşedintele Macron priorităţile politice ale grupului, iniţiativa organizării unui summit Renew în această toamnă, dar şi despre comisarii propuşi să facă parte din echipa Von der Leyen şi audierile acestora în Parlamentul European. 
„Ca să fie clar şi pentru cei care încă mai au dubii, în privinţa comisarilor nominalizaţi nu am dat şi nu dau niciun cec în alb nimănui. Reînnoim Europa este un grup bazat pe integritate, principii, valori şi angajament proeuropean. Evaluarea tuturor comisarilor desemnaţi, inclusiv a celor aparţinând Grupului Renew Europe, pe care îl conduc, va avea la bază trei criterii fundamentale: angajamentul faţă de valorile europene, integritatea şi posibilele conflicte de interese, competenţa şi viziunea în privinţa portofoliilor pe care le vor conduce. Aceste criterii vor fi aplicate în aceeaşi măsură tuturor candidaţilor, indiferent dacă fac parte din familia noastră politică sau nu şi indiferent de statul membru care i-a propus”, a mai subliniat Dacian Cioloş, potrivit news.ro.

 
Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1