Dacian Cioloș, după ziua cu 561 de decese Covid: "Timpul discursurilor politice a trecut, ne ajung din urmă faptele"

dacian-ciolos.jpg

Dacian Cioloș
Dacian Cioloș

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Premierul desemnat, Dacian Cioloş, a afirmat, marţi seară, că cifrele record înregistrate în pandemie arată ”un eşec de proporţii al statului”. ”Trăim zile cumplite”, a declarat premierul desemnat, adăugând că Ioana Mihăilă a făcut tot ce a putut pentru a nu se ajunge aici.

Premierul desemnat Dacian Cioloş a ţinut să transmită, marţi seară, condoleanţe tuturor familiilor care astăzi şi zilele trecute au pierdut pe cineva drag.  

”Este un eşec de proporţii al statului pentru că nu a reuşit să preîntâmpine ceea ce se întâmplă în aceste zile. Trăim zile cumplite şi toţi cei care suntem în funcţii publice trebuie să tragem învăţăminte şi să fim responsabili faţă de faptele noastre. Timpul discursurilor politice a trecut, ne ajung din urmă faptele şi iată că, aşa cum spunea şi preşedintele Iohannis, suntem în ceasul al doisprezecelea când trebuie să luăm decizii”, a spus Cioloş.  

"Este deja ceasul al 12 lea pentru a rezolva este crize"

El a precizat că audierile de marți din Parlament, ale miniştrilor propuşi în Cabinetul său, care au durat până seara târziu, arată ”determinarea lor de a se apuca de treabă, de a lua măsuri imediate pentru a rezolva criza politică, criza pandemică şi cea energetică. 

”Este deja ceasul al 12 lea pentru a rezolva este crize, şi de astăzi înainte trebuie să discutăm despre soluţii şi nu doar să ne lamentăm”, a afirmat el. 

Întrebat dacă USR îşi asumă vreo vină în gestionara pandemiei, Cioloş a afirmat: ”În urmă cu câteva minute, doamna ministru Ioana Mihăilă a prezentat, cu date, cu argumente, toate lucrurile pe care şi le-a asumat în Ministerul Sănătăţii, cât a fost acolo, măsurile pe care le-a luat şi, evident, a avut responsabilitatea de ministru (...) Nu este suficient să-şi asume un om resposabilitatea de ministru, trebuie să-şi asume o echipă - trebuia să-şi asume şi Ministerul de Finanţe, premierul, să aibă resursele financiare să poată să facă mai repede decât a făcut anumite lucruri”.  

Marţi, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat 18.863 noi cazuri de coronavirus, 574 de decese (dintre care 13 anterioare datei de referință) şi 1.805 pacienţi la ATI.  

Citește și:

LIVE CORONAVIRUS ROMÂNIA. Ziua cea mai neagră: 561 de morți și 18.863 de infectări

România, la mila Europei! Mai multe state ne sar în ajutor cu medicamente, aparatură și personal medical

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5