Dacia pregătește o mașină electrică. Cât va costa

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

E oficicial! Noua Dacia Kwid urmează să fie vândută și într-o versiune electrică. Prețul, o nimica toată având în vedere ”scorurile” din acest segment! Mașinuța noastră va costa numai 10.000 de euro.

Șeful Renault-Nissan-Mitsubishi-Dacia, Carlos Ghosn, a declarat recent că se pregătește un model Kwid Electric. Modelul în cauză se numește momentan Renault Kwid și urmează să fie produs și în România, sub numele de Dacia Kwid.

Supriza cea mare este aceea că Carlos Ghosn a spus că Renault vrea să dezvolte o versiune electrică low-cost a lui Kwid care va avea un preț de 10.000 euro cu toate taxele incluse. Asta înseamnă că și românii se vor putea bucura în curând de mașinuțe electrice la preț decent. Mai ales că statu român încurajează achiziția de vehicule electrice oferint vouchere cu reduceri subtanțiale prin celebrul program Rabla.

Tehnologia este în mare parte identică cu cea a lui Renault Zoe de 400 km, un best seller în Europa. ”Și ținând cont de evoluția modelului Kwid putem spune că și Dacia va avea o versiune full electrică a sa construită în uzina de la Pitești”, scriu cei de la autolatest.ro.

Noul Renault Kwid, modelul low-cost construit de francezi în India, a fost fotografiat la Paris. Potrivit revistei Caradisiac, mașina ar putea ajunge pe piața europeană în 2018, unde ar fi comercializată sub brandul Dacia.

Versiunile produse în India au minimum de echipamente de siguranță și costă doar 3.500 de euro. Apariția mașinii i-a făcut pe francezi să speculeze că noul model va ajunge și pe piața europeană în 2018. Potrivit sport.ro, ea va fi comercializată sub marca Dacia, dar, pentru a fi respectate standardele din Europa, mașina trebuie îmbunătățită din punct de vedere tehnic, ceea ce va duce la creșterea prețului de vânzare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net