Dă 5.000 € pe lună ca să gătească în vila ministrului Eugen Teodorovici

angelica-ilie-restaurant.jpg

Angelica Ilie
Foto: Dorin Constanda

Cum ar fi să iei prânzul sau cina în casa unui ministru? Ei bine, asta se poate rezolva imediat! Vila şefului de la Finanţe, Eugen Teodorovici, a devenit restaurant, iar patroana îi plăteşte o chirie de 5.000 de euro pe lună.

Pe strada Crişana, din Capitală, la numărul 21, se ridică o casă impresionantă. Are trei etaje, cramă, beci şi se întinde pe o suprafaţă de 440 mp. Un adevărat palat. Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, 44 de ani, este proprietarul lui din 2007.

Zoom
Localul este intim, cu doar 30 de locuri, mesele fiind aşezate la parter
Foto: Dorin Constanda

Ca să pună mâna pe el, dar şi pe alte imobile, acesta s-a îndatorat la bănci. Declaraţia de avere arată că are de achitat un împrumut de 812.000 €. Cum salariul său nu depăşeşte 5.400 de lei, Teodorovici se descurcă din chirie. Şi-a transformat vila boierească în restaurant, astfel că lună de lună primeşte câte 5.000 €.

Zoom
Aici este crama, unde se mănâncă jambon şi se bea sangria
Foto: Dorin Constanda

“Timp de 17 ani am trăit în Spania, iar de anul trecut m-am întors, împreună cu familia, în ţară. Acolo am avut un disco-bar, iar aici am deschis un restaurant cu specific spaniol. La început nu am avut clientelă şi abia reuşeam să achit cheltuielile, acum, însă, merg pe profit”, ne-a mărturisit Angelica Ilie, 39 de ani, proprietara Restaurantului Pata Negra.

Zoom
Restaurantul se află pe strada Crişana, nr. 21
Foto: Dorin Constanda

Potrivit Registrului Comerţului, aceasta este asociată chiar cu mama ministrului, Iulia Teodorovici. ”Am ajuns să închiriez vila şefului de la Finanţe prin nişte cunoştinţe, dar am băgat în renovare 50.000 €. Omul a venit aici o dată ca să ia masa, s-a uitat, dar nu a zis nimic. E un tip sobru şi tăcut”, ne-a dezvăluit Angelica, care are contract cu ministrul pentru doi ani.

Zoom
Angelica a pregătit tibon de viţel pentru fotbalistul Cristi Tănase. Un kg costă 270 lei
Foto: Dorin Constanda

Restaurantul a fost protagosnistul primei ediţii din emisiunea ”Vine cheful”!, de la PRO TV, astfel că e mai mereu plin. Clienţii preferă fructele de mare, sepia, viţelul şi jambonul, toate aduse din Spania. Timp de cinci ani, tot aici a fost deschis localul ”Casa Mariean”, pe care-l deţinea soacra demnitarului.

eugen teodoroviciZoom
Eugen Teodorovici a devenit ministrul Finanţelor după demisia lui Darius Vâlcov
Foto: Marian Iliescu / Adevărul
loading...
Loading...

Citește și