Cutremur cu magnitudinea 4,2 în județul Vaslui. A fost urmat de două replici

cutremur.jpg

cutremur
Cutremur cu magnitudinea 4,2 în județul Vaslui
Sursă foto: Arhivă Click!

Un cutremur de suprafaţă cu magnitudinea 4,2 s-a produs în noaptea de joi spre vineri, la ora locală 0:39, în zona Moldovei, judeţul Vaslui, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP)

Cutremurul a avut loc la o adâncime de 8 kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: 43 km Sud de Iaşi, 46 km Nord-Est de Bacău, 111 km Vest de Chişinău, 156 km Nord de Galaţi, 167 km Vest de Tiraspol, 174 km Nord de Brăila, 189 km Nord-Est de Braşov şi 232 km Nord-Est de Ploieşti. 

La ora 0:43, s-a produs în aceeaşi zonă un nou seism, dar cu o magnitudine slabă de 2,6 şi la o adâncime de 5 km. Joi seara au mai avut loc trei cutremure, două de suprafaţă în zona Moldovei, judeţul Vaslui, ambele la o adâncime de 6 kilometri, cu magnitudini de 2,1 şi 2,9, şi unul de adâncime în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, cu o magnitudine de 3 grade pe scara Richter.

De la începutul lunii octombrie, în România au avut loc 36 de cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4,2 grade pe scara Richter. 

 

Citește și: 

Ce să NU faci în caz de cutremur. Mic ghid de supraviețuire

79 de ani de la cel mai mare cutremur din secolul XX. A avut 7,7 pe scara Richter

Loading...
 
 

Citește și

  • Tu știi ce să faci în caz de cutremur? Patru reguli sunt atât de importante încât pot face diferența între viață și moarte. România nu este o țară în care se produc foarte multe cutremure cu magnitudine mare, care pot pune în pericol viețile oamenilor. Însă specialiștii spun că oricând este posibil ca un seism de mare magnitudine să aibă loc.

  • cutremur 1940 pagube cladiri daramate

    În 10 noiembrie 2020 se împlinesc 80 de ani de la cutremurul vrâncean din 1940, care a avut cea mai mare magnitudine din secolul XX, 7,7 pe scara Richter. Efectele au fost devastatoare: peste 1.000 de morți, 4.000 de răniți. S-a simțit pe o suprafață de peste 2 milioane km², până la Marseille și Moscova.