Cumpărați mașini din Germania? Cereți plăcuțe de export

Ultima actualizare:

Aduceți mașini din Germania și vreți să vă plimbați cu ele în România? Trebuie să știți că aveți nevoie de numere de înmatriculare speciale. Cele care sunt deja pe autoturisme nu sunt valabile și în țara noastră. Și asta pentru că nu există un acord încheiat în acest sens între statul român și cel german.

Poliţia avertizează românii care cumpără maşini din Germania să solicite autorităţilor competente din această ţară plăcuţe cu numere de înmatriculare de export, dacă au de gând să circule cu ele în România. Acestea au caractere de culoare neagră, iar perioada de valabilitate este înscrisă în partea din dreapta, pe fond roşu. Asta, pentru că între țara noastră și Germania nu există un acord încheiat în ceea ce privește recunoașterea înmatriculării temporare.

Nu ai plăcuţe? Rişti închisoarea!

Astfel, cine nu are plăcuțe de export nu are nici drept de circulație pe teritoriul țării noastre. Șoferii prinși că nu respectă legislația sunt pasibili de închisoare, pentru că se consideră că merg pe drumurile publice cu o mașină neînmatriculată. ”România a cerut un punct de vedere Comisiei Europene, referitor la admisibilitatea maşinilor cumpărate în Germania în traficul internaţional. Autorităţile competente germane au informat partea română că, începând cu data de 1 aprilie 2015, au decis completarea legislaţiei proprii, prin introducerea unei noi prevederi referitoare la noile condiţii de atribuire a numerelor de înmatriculare pe termen scurt şi noul tip de certificat de înmatriculare eliberat pentru acestea”, anunță reprezentanții Poliției Române.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
miri  foto   Shutterstock jpg
cancer jpg
Regele Frederik si Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (1) jpg
enescu jpg
image png
eyes 1850812 1280 jpg
pensii png
shutterstock 2232363859 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net