Cum vor deţinuţii celebri să fenteze legea. Becali şi Neţoiu, cărţi plagiate de pe internet

Ultima actualizare:

    Cei din imagine sunt oameni de ştiinţă româniFoto Adevarul
Cei din imagine sunt oameni de ştiinţă româniFoto Adevarul

Penitenciarele din România sunt pline în acest moment cu oameni e afaceri prosperi care s-au îmbogăţit în urma contractelor avantajoase cu statul. Viaţa după gratii este însă foarte grea, iar aceştia încearcă să scape de puşcărie cu ajutorul eliberării condiţionate. Pentru ca acest scop să fie atins, e nevoie însă şi de unele lucrări ştiinţifice şi cum internetul e plin de astfel de articole, cărţi sau abordări, e destul de simplu să pui cap la cap citate şi să obţii astfel zile mai puţine de detenţie.

În ultimii ani, pe măsură ce numărul condamnaţilor celebri a crescut, România s-a îmbogăţit cu o serie de aşa-zise lucrări ştiinţifice semnate de oameni care, până să ajungă la închisoare, au sfidat tot ce ţine de educaţie. Indivizi care se lăudau că n-au citit în viaţa lor nicio carte şi care îi dădeau zor cu şcoala vieţii au devenit peste noapte experţi în istorie, religie, economie, jurnalism sau ştiinţe exacte.

În timp ce în România se vorbeşte despre apusul marilor corupţi, în penitenciare aceştia continuă să profite de nişte legi incomplete şi să-şi cumpere zile de libertate. Copiază cuvânt cu cuvânt pagini întregi, cumpără lucrări gata făcute, înşiră tot felul de consideraţii personale fără nicio valoare ştiinţifică, scriu chiar rânduri în care înfierează justiţia. În schimbul acestei maculaturi primesc, conform Legii 254/2013, o scutire de pedeapsă de 30 de zile pentru fiecare carte scoasă. Cartea poate conţine orice, pentru că legea nu stabileşte cine ar trebui să decidă dacă este sau nu lucrare ştiinţifică. Comisiile de eliberare condiţionată din penitenciare avizează orice carte care vine cu recomandarea unui profesor universitar. Legea nu obligă profesorul şi pe nimeni altcineva să citească şi să evalueze lucrarea deţinutului.

Articolul EXCLUSIV integral pe adevarul.ro 

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net