Ilie Balaci a murit. Cum și-a cunoscut Ilie Balaci soția: „Mi-a fost hărăzită!”

Ultima actualizare:

    Ilie Balaci și Dana au devenit soț și soție pe vremea când cei doi aveau 18 respectiv 17 aniFoto: Mediafax
Ilie Balaci și Dana au devenit soț și soție pe vremea când cei doi aveau 18 respectiv 17 aniFoto: Mediafax

Ilie Balaci a murit duminică, 21 octombrie, la vârsta de 62 de ani, pe care îi împlinise pe septembrie. Cauza morții lui Ilie Balaci ar fi fost un atac cerebral.

Vestea că Ilie Balaci a murit a cutremurat lumea fotbalului în această dimineață. Ilie Balaci a fost unul dintre cei mai mari fotbaliști români și artizanul unora dintre cele mai mari performanțe sportive atinse de prima echipă de fotbal românească ce a ajuns în semifinalele Cupei UEFA, eliminată la mare luptă de Benfica. 

Doar că Ilie Balaci nu a fost genul de fotbalist pe care îl întâlnim în ziua de azi... s-a îndrăgostit de o singură femeie și cu ea s-a căsătorit și a făcut casă.

El a povestit, pentru adevarul.ro, în urmă cu câțiva ani, cum s-a cunoscut cu soția lui. 

Ilie Balaci: „N-aveam eu de gând să fac ce zice tata”

Adevărul: Cum v-aţi cunoscut soţia? Eraţi colegi?

Ilie Balaci: De clasă. În clasa a noua. De atunci. Faceţi socoteala că am aproape 40 de ani de când sunt însurat.

Adevărul: A fost dragoste la prima vedere? 

Ilie Balaci: (Dezaprobator) Dragoste la prima vedere la 16 ani, ce dracu’!... S-a legat. Probabil că mi-a fost mie hărăzită, eu – ei. Ne-am luat, şi cu asta, basta! 

Adevărul: Era mai bună la învăţătură decât dumneavoastră?

Ilie Balaci: Era mai bună. Şi era şi bună atletă. Dar numai că, atunci când s-a măritat cu mine, avea 17 ani şi n-am mai lăsat-o. Trebuia să plece în cantonamente… „Eu eram o vedetă la 11-12 ani“ Părinţii cum au reacţionat când au aflat? O cunoşteau pe Dana, pe nevastă-mea. Dacă eram mai mult împreună, nu li s-a părut… Atâta, mama mi-a zis: „Eşti cam tânăr“. Iar tata m-a luat deoparte şi mi-a zis: „Uite care-i povestea. Tu, dacă te-nsori, te-nsori pentru o viaţă. Nu-mi vii mie peste o lună-două, un an, doi, cinci, că divorţezi. La noi în familie nu s-a-ntâmplat. O iei, să fii sănătos, rămâi cu ea pân’ la sfârşit!“. 

Adevărul: V-a pus pe gânduri chestia asta?

Ilie Balaci: Nicio secundă! Pentru că n-aveam eu de gând să fac ce zice tata sau… Nu ştiu cine dintre dumneavoastră m-a întrebat cum m-am obişnuit cu statutul de vedetă. Păi, ascultaţi. Nu ştiu să spun cum a fost, pentru că deja eu eram la 11-12 ani o vedetă. Toată lumea vorbea în oraş doar de mine şi de Cârţu. Lăsând la o parte echipa mare… Pentru că la timpul ăla lumea venea cu drag la fotbal.

image
image
image
image
image
image
Aryna Sabalenka (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Darius Olaru (stanga) si Cosmin Matei (Sportpictures) jpg
Simona Halep si Paula Badosa (EPA) jpg
Trabzonspor Fenerbache (X, Twitter) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Adrian Mutu, Sportpictures jpg
Carlos Alcaraz, Getty Images jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net