Cum se va calcula noua taxă de poluare

Ultima actualizare:

    Noua taxă auto de poluare, este aproape gata şi, de anul viitor, aceasta va fi stabilită în funcţie de unele elemente variabile de la maşină la maşinăFOTO: adevarul.ro
Noua taxă auto de poluare, este aproape gata şi, de anul viitor, aceasta va fi stabilită în funcţie de unele elemente variabile de la maşină la maşinăFOTO: adevarul.ro

Noua taxă auto de poluare, este aproape gata şi, de anul viitor, aceasta va fi stabilită în funcţie de unele elemente variabile de la maşină la maşină. Concret, aceasta se va calcula după o formulă care va conţine trei variabile.

Specialiștii de la MInisterul Mediului lucrează la noua taxă auto de poluare, care va fi stabilită în funcţie de unele elemente variabile de la maşină la maşină, scrie adevarul.ro.

Noua taxă auto de poluare va fi calculată în funcție de trei variabile. Este vorba de capacitatea cilindrică, norma de poluare şi emisiile efective de CO2 ale maşinii, variabile luate în calcul pentru taxele asemănătoare şi de unele ţări occidentale.  Din formula de calcul va face parte şi venitul mediu la nivel naţional.

Variante de taxă auto

Grupul de lucru format pe lângă Ministerul Mediului are acum de ales din două variante de achitare efectivă a taxei. Prima variantă, şi cea mai probabilă, este cea în care se va adăuga componenta de mediu în impozitul anual datorat pentru mijloace de transport, scrie adevarul.ro.

O altă variantă luată în calcul prevede aceeaşi formulă de calcul, dar achitarea la efectuarea inspecţiei tehnice periodice.

Speciliaștii din domeniu spun că o astfel de taxă este în acest moment necesară, dar şi că ea trebuie concepută cu foarte mare atenţie pentru a fi conformă cu regulile europene.

Ce spune ministrul mediului Grațiela Gavrilescu

Ministrul mediului, Graţiela Gavrilescu, declara că proiectul noii taxe va fi gata până la sfârşitul acestui an şi va fi unul atent conceput în aşa fel încât să respecte legislaţia şi să nu mai fie contestat în instanţe. “Vreau ca formula de calcul la care se lucrează la ora actuală, să fie o formulă care să nu mai poată fi contestată, atacată, care să stea în picioare, astfel încât într-adevăr cel care poluează să fie cel care să plătească o penalitate. Am promis că, până la finele acestui an, Grupul de lucru să-şi încheie activitatea şi să prezinte o variantă finală. Până atunci, avem grijă să facem prevenţie prin lansarea unor proiecte de prevenire a poluării printr-o serie de proiecte”, a spus ministrul Grațiela Gavrilescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net