Cum se prepară cel mai delicios borş românesc. Reţeta lui Radu Anton Roman

bors_romanesc_reteta_culeasa_de_radu_anton_roman.jpg

bors_romanesc_reteta_culeasa_de_radu_anton_roman
Gastronomul Radu Anton Roman, un nume de referinţă în bucătăria românească, are o rețetă tradițională pentru ciorba acrită cu borș
FOTO: adevarul.ro

Este mai ușor să cumperi îl gata făcut, dar cel mai delicios borș românesc este cel făcut în casă. Gastronomul Radu Anton Roman, un nume de referinţă în bucătăria românească, are o rețetă tradițională pentru acest preparat popular.

Gastronomul Radu Anton Roman   cazul deliciosului borş românesc, preparat regăsit printre cele mai populare şi gustoase mâncăruri tradiţionale. În primul volum al cărţii sale „Poveştile bucătăriei româneşti”, gastronomul are o rețetă pentru borșul tradițional românesc, scrie adevarul.ro.

Cum se prepară cel mai delicios borş românesc

O ciorbă acrită cu borș este un preparat iubit de români. Dar cum se prepară borșul care acrește această mâncare?

Ingrediente

  • o jumătate de kilogram de mălai
  • un kilogram de tărâţe de grâu
  • o pâine neagră
  • o lingură de drojdie de bere

Mod de preparare

Mai întâi se pun la dospit, timp de o noapte, drojdia, mălaiul şi o strachină de tărâţe amestecate cu un litru de apă călduţă.

Dimineaţa adăugăm restul de tărâţe, pâinea, o găleată de apă fiartă şi puţin răcită. Se pune capacul borcanului şi se lasă două-trei zile la limpezit. 

Ingrediente borş românesc

  • 500 de grame de piept de vită
  • un os mare, cu maduvă
  • 1-2 litri de supă de carne
  • 2 cepe
  • un morcov
  • o felie varză
  • o rădăcină de pătrunjel
  • o sfeclă roşie
  • un păstârnac
  • o ţelină
  • 4-5 cartofi
  • un litru de borş
  • sare, piper boabe
  • o cană smântână
  • foi verzi de leuştean, mărar, pătrunjel, ţelină
  • 3 roşii (poate fi folosit şi bulion, 2 linguri).

Mod de preparare borş românesc

  • Punem la fiert în apă rece carnea şi osul spart.
  • Se spumează, după care se lasă să fiarbă vreme de două ore.
  • Morcovul se taie feliuţe, ceapa cât bobul de orez, iar varza tăiţei, în timp ce pătrunjelul, sfecla, păstârnacul, ţelina şi roşiile se mărunţesc după ce se opăresc.
  • Cartofii îi tăiem cubuleţe.
  • Punem borşul la fiert separat, cu o ceapă. După trei ore de fiert, scoatem osul, în scuturăm, îl curăţăm în ciorbă şi îl aruncăm.
  • Punem la fiert şi zarzavatul, iar după 20 de minute de fiert adăugăm în oală şi cartofii.
  • Se toacă foile de leuştean, mărar, pătrunjel, ţelină, se bat cu smântână, iar la sfârşit se adaugă borşul, care se potriveşte cu sare şi piper. Se mănâncă cu smântână.

Citește și:

Cei mai buni mititei pot fi gătiţi şi acasă. Reţeta lui Radu Anton Roman

Cum se prepară clătitele fără lapte şi ou. Se topesc în gură

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1