Cum se pregătesc primăriile pentru începutul noului an școlar. Copiii din sectorul 4 vor primi truse anti-covid

Ultima actualizare:

    Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, a susținut luna aceasta o conferință de presă cu privire la măsurile de protecție pentru anul scolar 2020-2021Foto: Inquam / Ilona Andrei
Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, a susținut luna aceasta o conferință de presă cu privire la măsurile de protecție pentru anul scolar 2020-2021Foto: Inquam / Ilona Andrei

Aproape 30.000 de copii din sectorul 4 vor primi de la primărie, la începerea noului an școlar, un kit sanitar ce conține măști, dezinfectant, mănuși și șervețele dezinfectante. Totodată, ei vor putea fi testați, cu acordul părinților, în situația în care aceștia vor prezenta simptome specifice. De același „tratament” va beneficia și personalul școlilor.

Măsurile de mai sus au fost cuprinse într-un regulament local și conține, între altele, reguli ce trebuie respectate atât de copii, cât și de părinți și de cadrele didactice, începând de la intrarea în școală și până la ieșirea pe poarta instituției de învățământ.

Profesorii vor învăța copiii cum să se protejeze

Dacă primăria se obligă să amenajeze școlile și să le doteze astfel încât riscul de îmbolnăvire să fie cât mai redus, profesorii, educatorii și învățătorii trebuie să-i instruiască pe copii în legătură cu măsurile de igienă, cu regulile de distanțare fizică, în timpul cursurilor dar și al pauzelor de recreație, și să se asigure că toate aceste măsuri vor fi respectate cu strictețe.

Tot cadrele didactice vor trebui să țină în permanență legătura cu părinții, care trebuie să le ia temperatura copiilor, iar în caz de febră mai mare 37.30C, tuse, dureri în gât, dificultate în respirație sau simptomatologie digestivă nu trebuie să-i trimită la școală. Totodată, aceștia  pot cere la școală testarea copiilor.

De asemenea, părinții au obligația să-i instruiască pe copii să poarte corect masca de protecție și să le explice importanța și necesitatea purtării acesteia, să evite atingerea suprafețelor comune cum ar fi: balustradă, pervaz,  geam, ușă etc., și să păstreze distanțarea fizică față de ceilalți de cel puțin 1m.

Regulamentul stabilește, de asemenea, și reguli privind accesul în unitățile de învățământ, care se va face pe baza unui triaj, pe trasee precis stabilite, pe care copiii le vor urma fiind însoțiți de profesori, cu păstrarea unei distanțe corespunzătoare.

Reguli stricte la ieșirea de la cursuri

De asemenea, ieșirea de la cursuri se va face urmând reguli stricte. Astfel că, la finalul orelor, profesorul responsabil care desfășoară ultima oră de curs se va asigura că pupitrelele/ecranele, catedra, mânerele ușii și ale ferestrelor, cuierul, dulapurile vor fi dezinfectate. Tot el va răspunde de faptul că elevii vor purta măști de protecție la ieșirea din clasă sau din școală și va avea  obligația de a conduce elevii până la ieșire, în baza programării făcute de directorul unității de învățământ.

Proceduri de izolare a copiilor bolnavi

Totodată, regulamentul aprobat joi prevede și procedura ce trebuie urmată în situația în care într-o clasă vom avea copii cu simptome specifice infecției cu coronavirus, când este cazul să fie închisă o școală, dar și pașii ce trebuie urmați de persoanele și instituțiile menționate mai sus pentru fiecare scenariu posibil, personalul implicat din creșe, școli și grădinițe, urmând a fi instruit, astfel încât fiecare să știe ce are de făcut în orice situație posibilă. 

Oricum, în cazul în care copiii vor fi nevoiti să învețe de acasă, Primaria Sectorului 4 este pregătită să le asigure acestora tablete pentru urmarea cursurilor online.

Ca medic și ca părinte al unei adolescente ce începe școala pe 14 septembrie, afirm răspicat: copiii trebuie să revină la școală! Trebuie însă, ca primar, să fac un apel la calm! Suntem obligați cu toții – autorități, profesori, părinți și copii – să dăm dovadă de spirit de echipă și de responsabilitate. Vom lucra împreună, ne vom pregăti împreună și tot împreună vom depăși cu bine și în siguranță eventualele probleme ce s-ar putea ivi. Am încredere în noi toți că nu ne vom lăsa înfrânți de acest virus!”, a declarat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.

Articol susținut de PSD-Organizația Sectorului 4 București

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net