Cum scapi cu bine din întâlnirea cu ursul. Sfaturi prețioase

Ultima actualizare:

    Potrivit ministrului Mediului, în iunie au fost înregistrate chiar și 30-40 de alerte pe zi din cauza urșilor
Potrivit ministrului Mediului, în iunie au fost înregistrate chiar și 30-40 de alerte pe zi din cauza urșilor

Locuieşti într-o zonă montană sau te pregăteşti pentru o drumeţie în natură? Mare atenţie la urşi! S-au obişnuit cu omul, coboară tot mai des în staţiuni şi n-au nici o problemă să se plimbe pe străzi, ziua în amiaza mare. Incidentele nu au întârziat să apară. Astfel, specialiştii avertizează oamenii să stea la distanţă şi vin cu sfaturi salvatoare în cazul unei întâlniri neaşteptate.

Sunt simpatici, dar extrem de periculoşi şi imprevizibili. În ultima perioadă, la nivel naţional au avut loc mai multe incidente nefericite. 

  • Vineri, 25 iunie, un bărbat a fost atacat de urs în timp ce se afla în zona Barajului Vidraru. A fost rănit, suferind leziuni la nivelul antebraţului.


    Mai, mai să intre într-o mașină, la Sinaia
Mai, mai să intre într-o mașină, la Sinaia
  • Sâmbătă, un alt bărbat, de 50 de ani, care ieşise la alergat între Şugaş Băi şi Sfântu Gheorghe, a fost atacat de urs şi muşcat de mai multe ori în zona craniului. A ajuns la spital, cu răni grave la cap, umăr, spate, abdomen. 
  • Duminică dimineaţa, o sălbăticiune a intrat în casa fostului primar din Băile Tuşnad, unde a provocat pagube materiale. Un alt exemplar tânăr a coborât în localitate şi refuză să mai plece. Răscoleşte tomberoanele de gunoi, se plimbă pe stradă şi nu se lasă impresionat nici de claxoanele maşinilor, nici de sirenele echipajelor de la Jandarmerie.


    Se plimbă nestingheriți prin localități
Se plimbă nestingheriți prin localități
  • Tot luna aceasta, un cioban de 54 de ani a fost sfâşiat de animal în localitatea Săcel din Harghita. Mergea de la stână către sat când s-a întâlnit cu ursul, care l-a muşcat de gât şi torace. „E printre cele mai grave cazuri în cei aproape 11 ani de când sunt la acest spital. Muşcătura de urs e foarte complexă, necesită minimum o săptămână de terapie intensivă, încă cel puţin 10 zile pe secţie”, a explicat la PRO TV Adrian Dobrică, medic chirurg la Miercurea Ciuc.
  • La trei zile distanță, un alt atac. Un bărbat de 53 de ani care lucrează la o fermă din zona Căpâlnița s-a întâlnit cu ursul în timp ce verifica gardul electric ce împrejmuiește locul. A fost rănit și transportat la spitalul din Miercurea Ciuc.


    Turiștii greșesc când încearcă să-i pozeze, să-i hrănească
Turiștii greșesc când încearcă să-i pozeze, să-i hrănească
  • Oamenii au şi ei partea lor de vină. Zilele trecute, doi turişti au dat dovadă de inconştienţă când au oprit maşina lângă un urs, pentru a-l filma. S-a ­întâmplat la Sinaia, în drum spre Cota 1.400. Obişnuit să primească mâncare, animalul s-a apropiat de maşină, s-a căţărat pe portiera din dreapta şi chiar şi-a strecurat uşor laba prin geamul întredeschis.

Potrivit ministrului Mediului, în iunie au fost înregistrate chiar și 30-40 de alerte pe zi din cauza urșilor. Soluția autorităților: mai întâi să fie alungați din intravilan. Dacă se întorc în localități, să fie tranchilizați și relocați. Împușcarea va fi ultima soluție.

6 sfaturi salvatoare dacă dai nas în nas cu sălbăticiunea

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
printul philip meghan markle colaj gettyimages jpg
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net