Cum să alungăm paguba din viața noastră în ajunul sărbătorii de Sfântul Andrei

cozonac.jpg

cosonac
Acum să oferim prietenilor noștri cozonac de post și o cană de grâu pe care să-l pună la încolțit

În tradiția populară, în junul sărbătorii de Sfântul Andrei se împlinesc tradiții moștenite din moși-strămoși care să alunge paguba din viața celor care ţin cont de ele.

 • În ajunul praznicului de Sfântul Andrei, gospodinele nu dau cu împrumut obiecte din gospodăria lor. Acest obicei străvechi protejează familia respectivă de pagubă și de datorii în anul următor.
 • De asemenea, este de bun augur ca în ajunul sărbătorii să ne împăcăm cu dușmanii noștri și această tradiție combate pierderile materiale din acea familie.      
 • În ziua sărbătorii se împlinesc proiectele noastre dificile cu ajutorul persoanelor care  ne poartă noroc.   
 • Acum, să oferim prietenilor noștri cozonac de post și  o cană de grâu care să-l pună la încolțit. Acest obicei aduce satisfacții sărbătoriților , dar și celor care le oferă, de-a lungul anului următor.  
 • Tot acum, să oferim persoanelor pe care le prețuim o cană de grâu pe care să-l pună la încolțit, înainte de căderii serii, alături de o funie de usturoi. Aceste ofrande vor alunga datoriile noastre, dar și necazurile pe care le avem cu persoanele din comunitarea respectivă. 
Loading...
 
 

Citește și

 • grau

  La sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, numită în popor Moş Andrei, Indrea, Cap de iarnă sau Ziua Lupului, este vremea ritualurilor ce influențează viitorul în viață și mai ales în dragoste. De-a lungul multor generaţii, din vremea lui Zalmoxe, obiceiurile și tradițiile au fost respectate de oameni pentru ca sporul, sănătatea și bucuriile să nu-i părăsească pe parcursul anului.

 • Sfântul Andrei icoana

  Sfântul Andrei, ocrotitorul României, cel care a creștinat poporul român, este sărbătorit în fiecare an la 30 noiembrie. Aceasta este una dintre cele mai mari și mai importante sărbători românești dar și creștine, de care sunt legate multe legende, tradiții și obiceiuri.