Cum a răspuns Viorica Dăncilă criticilor din moțiunea de cenzură

viorica_dancila-accesorii-coc-gene.jpg

premierul viorica dancila
Astăzi, 10 octombrie, este programat votul moţiunii de cenzură a Opoziţiei împotriva Guvernului Dăncilă
FOTO: adevarul.ro

Este zi importantă pentru Guvernul condus de Viorica Dăncilă. Astăzi, 10 octombrie, programat votul moţiunii de cenzură a Opoziţiei împotriva Guvernului Dăncilă. Dezbaterea moţiunii de cenzură în plenul Camerelor reunite a început la ora 10.09. În sală şi-au anunţat prezenţa 327 de parlamentari.

Ora 10.35. Premierul Viorica Dăncilă a început să răspundă criticilor din moțiunea de cenzură.

Cum a răspuns Viorica Dăncilă criticilor din moțiunea de cenzură

Iată cele mai importante idei din răspunsul premierului Viorica Dăncilă, la criticile aduse de partidele parlamentare care au semnat moțiunea de cenzură.

 • Haideţi să vedem cum am ajuns aici, cine sunt artizanii acestei instabilităţi. Acest Guvern a fost ţinta permanentă a preşedintelui României.
 • Avem un preşedinte care este, întâi de toate, candidatul PNL. A încălcat legea fundamentală a ţării în repetate rânduri.
 • Aţi avut în favoarea voastră un demers virulent al candidatului Iohannis care şi-a bătut joc de Constituţie şi de drepturile românilor. Un preşedinte care a uitat de români şi de ţara lui.
 • Domnul Tăriceanu a pus umărul la acest demers sortit eşecului. Fugind de la guvernare într-o bătaie de joc la adresa românilor. A căzut în capcana lui Victor Ponta. Un destin predictibil, pentru că asta li se întâmplă celor care se aliază cu Ponta. Ponta, expertul în jocuri de culise cu finalitate zero.
 • Nu aveţi niciun plan pentru România. Nu vă luptaţi să faceţi bine oamenilor. Voi luptaţi împotriva PSD, luptaţi unii cu alţii, luptaţi cu interesul ţării şi al românilor.
 • Superficialitatea voastră e ruşinoasă. E cu atât mai jenant cu cât o faceţi a doua oară anul acesta. Sunteţi cei care niciodată nu învaţă din greşelile trecutului. Nu aveţi habar cum să guvernaţi pentru români.
 • Nu vă cunoaşteţi ţara şi poporul; nu înţelegeţi ce nevoi au oamenii. Textul moţiunii vă reprezintă întru totul. O încropire slabă, fără cifre, plină de demagogie. Vă jucaţi de-a guvernarea. V-aţi făcut de râs în faţa propriului popor când v-am chemat să votăm acest demers cât mai repede.
 • Să vină domnul Caramitru, de la USR, să le spună pensionarilor că mărirea pensiei aruncă ţara în faliment şi că nu o merită.
 • Să vină domnul Orban în faţa IT-iştilor şi să le spună cum e cu impozitarea veniturilor. Asta e viziunea pentru România cu care vreţi să daţi jos Guvernul?
 • Diferenţele dintre guvernul PSD şi guvernările voastre sunt multe.  Voi călcaţi în picioare legi, principii, decenţă. 
 • Noi guvernăm pentru ţară şi nu am făcut-o perfect. Dar am făcut-o întotdeauna mult mai bine decât voi.
 • Nu există ţară în UE care să aibă o fiscalitate mai prietenoasă pentru mediul de afaceri. Investiţiile s-au majorat cu 12,4% iar investiţiile străine sunt cu 22% peste cele din perioada corespunzătoare a anului precedent. Ce aţi făcut voi pentru români?
 • În 2016, guvernarea USR-Cioloş a redus veniturile statului, concomitent cu majorarea datoriei publice. 
 • Acum avem a şasea cea mai mică datorie publică din UE. Avem cea mai mică rată a şomajului din ultimii 30 de ani.

Citește și:

Joi se decide soarta Guvernului Dăncilă. Votul moţiunii de cenzură ar putea schimba scena politică

Moțiunea de cenzură împotriva guvernului Dăncilă, votată sâmbătă. Pe ce se bazează PSD

Loading...
 
 

Citește și