Cum pot obține studenții și elevii bani de la stat pentru un calculator

Ultima actualizare:

    Elevii și studenții își pot cumpăra un calculator nou, cu bani de la stat. Cererile pentru ajutorul financiar în cadrul Programului ”Euro 200” se pot depune până la 19 aprilieFOTO: Click!
Elevii și studenții își pot cumpăra un calculator nou, cu bani de la stat. Cererile pentru ajutorul financiar în cadrul Programului ”Euro 200” se pot depune până la 19 aprilieFOTO: Click!

Elevii și studenții își pot cumpăra un calculator nou, cu bani de la stat. Cererile pentru ajutorul financiar în cadrul Programului ”Euro 200” se pot depune până la 19 aprilie, anunță Ministerul Educației. Suma alocată în 2019 este de 12 milioane de lei, pentru circa 12.500 de persoane.

Este oficial! Sunt bani pentru un calculator nou cu bani de la stat pentru elevii și studenții care provin din familii cu o situație financiară precară. Cererile pentru ajutorul financiar în cadrul Programului ”Euro 200” se pot depune până la 19 aprilie. Banii, dați sub formă de vouchere, vor putea fi folosiți la achiziționarea unui calculator, laptop, o tabletă sau componente noi de calculator.

Ministerului Educației Naționale i-a fost alocată, prin Legea bugetului de stat pe anul 2019, suma de 12 milioane de lei pentru derularea acestui program în care sunt așteptați să aplice circa 12.500 de elevi și studenți.

Programul ”Euro 200” a început în 2004. Până acum, au beneficiat de acest sprijin peste 300.000 de elevi şi studenţi

Executivul a aprobat miercuri, 3 aprilie 2019, printr-o hotărâre, suma necesară pentru programul „Euro 200”, un nou calendar, valabil începând din acest an. Astfel, în conformitate cu acest grafic, alocarea sumei de două sute de Euro, sub formă de vouchere, se va face în perioada 22 iulie - 9 august, la nivelul unităților de învățământ/universităților, urmând ca achiziţia efectivă a echipamentelor IT, la orice furnizor de profil, să se realizeze în intervalul 24 iulie - 10 octombrie 2019.

Cum pot obține studenții și elevii bani de calculator 2019

  • Beneficiarii acestui program sunt elevii și studenţii din învăţământul acreditat, de stat și particulare.
  • Trebuie să aibă vârstă de până la 26 de ani și să provină din familii cu un venit brut lunar de maximum 250 lei/membru de familie.
  • Nu pot primi bani cei care au mai beneficiat de acest program sau în aceeași familie unde au fost beneficiari.

Ce bani se dau de la stat pentru un calculator 2019

  • Ajutorul reprezintă echivalentul în lei a 200 de euro pentru un computer. Banii se acordă o singură dată în cadrul unei familii.  Suma totală alocată de la buget este de 12 milioane de lei, deci vor fi peste 12.500 de posibili beneficiari.
  • Configuraţia minimă a calculatoarelor pentru care se dau bani este următoarea: procesor 2 Ghz, 1 GB RAM şi 250 GB hard-disk şi software de bază licenţiat, incluzând un sistem de operare şi un program antivirus.

Calendarul Euro200 în 2019

  • Cererile pentru ajutorul financiar în cadrul Programului ”Euro 200” se pot depune până la 19 aprilie.
  • Alocarea sumei de două sute de euro, sub formă de vouchere, se va face în perioada 22 iulie - 9 august, la școala unde învață elevul/universitatea unde studiază studentul.
  • Achiziţia efectivă a echipamentelor IT, la orice furnizor de profil, poate să se realizeze în intervalul 24 iulie - 10 octombrie 2019.
  • Portalul dedicat acestui program este euro200.edu.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net