Cum a pornit focarul cu noua tulpină Covid de la școala 28. Sorin Cîmpeanu, despre pacientul zero

Ultima actualizare:

    Elevii vor începe semestrul al doilea în bănciSursa foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea
Elevii vor începe semestrul al doilea în bănciSursa foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

Focarul cu noua tulpină Covid de la școala 28 a pornit de la „o persoană cu calitatea de îngrijitor”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la o emisiune tv. Pacientul zero a îmbolnăvit încă 16 persoane.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că focarul de la Școala 28 din București, în care 16 persoane ar fi fost infectate cu noua tulpină de coronavirus descoperită în Marea Britanie, a pornit de la o persoană care lucra pe post de îngrijitor. “Cu toții sperăm ca DSP-ul și cei care au în atribuție acest lucru să ia toate măsurile necesare pentru a limita maximum posibil multiplicarea acestui focar.Bineînțeles că este îngrijorător, ne punem și semne de întrebare cu privire la nivelul de respectare a regulilor. Știm că a plecat de la o persoană cu calitatea de îngrijitor, apoi directorul, directorul adjunct, apoi alți angajați din personalul nedidactic. Deci e un lucru care ne îngrijorează, e un lucru care face parte din categoria elementelor principale care vor face parte din discuția de pe 2 februarie. Știu sigur că există în acest caz o atenție deosebită de către cei îndreptățiți să facă anchetele epidemiologice”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la B1TV.

16 persoane infectate în focarul cu noua tulpină Covid de la școala 28 

Ministerul Sănătății a anunțat, luni seara, că în cazul focarului de la școala 28 din București, 16 persoane, contacți ai unuia dintre pacienții confirmați în cursul zilei de vineri cu varianta mutantă a coronavirusului - au fost depistate pozitiv la testul RT-PCR. Elevii care vor merge în bănci din 8 februrie, atunci când ar trebui să fie redeschise școlile, vor trece în mod obligatoriu printr-un triaj epidemiologic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net