Cum construiţi două spitale în patru ani? La Spitalul Gomoiu «munciţi» de 5 ani!

6252619-mediafax_foto-marius_dumbraveanu.jpg

Lucrările au început în iarna lui 2012, iar de abia un an mai târziu apărea fundația

”Spitalele Floreasca și cel de Arși vor fi mutate într-un sediu nou în cel mult patru ani”. Anunțul a fost făcut miercuri de ministrul Sănătății, Florian Bodog și de edilul-șef al sectorului 1, Dan Tudorache. Toate bune și frumoase, dar autoritățile nu sunt în stare de cinci ani, să construiască noua clădire a Spitalului de Copii Victor Gomoiu din București. Click! le aduce aminte despre acest șantier și stadiul în care se află lucrările

Promisiunile celor doi înseamnă pe românește, construcția și dotarea celui mai mare spital de urgență din România, o investiție estimată la 250 de milioane de euro. Exemplu de cum știu însă autoritățile din Capitală să ridice o unitate medicală la standarde civilizate este șantierul primului spital de copii construit în România după Revoluție.

Povestea extinderii, modernizării şi echipării Spitalului Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu“ a început în anul 2012, iar ultimul capitol trebuia scris în primăvara lui 2015.

Zoom
În 2015, când Primăria Capitalei spunea că trebuia finalizat spitalul, încă se lucra

 

 

Era vorba, potrivit planurilor, de o clădire nouă cu șase etaje, lângă vechiul imobil (care data din 1928), de pe Bd Basarabia nr 21. Planurile arătau extraordinar, iar medicii își frecau mâinile: numărul paturilor urma să crească de la 159 la 278, în loc de două săli de operație ce deserveau o singură specialitate (ORL), urmau să apară zece: două săli de operaţii ORL, două săli de Chirurgie, două pentru operaţii Ortopedie şi patru săli operaţii Cardiologie.

Zoom
Proiectul prevedea montarea celor mai performante instalații

 

Unitatea urma să aibă o parcare subterană cu o capacitate de 119 locuri, dintre care cinci pentru ambulanţe și un parc cu o suprafaţă de 3.400 mp.

 Suntem în septembrie 2017 și șantierul nu a fost terminat, nimeni nu mai spune nimic despre Gomoiu.

Zoom
Muncitorii lucrau în vară la finisaje, deși autoritățile promiteau că în august spitalul va fi gata

 

”Noi o să predăm lucrarea în august, apoi, până la sfârșitul anului Ministerul Sănătății o să se ocupe de achiziționarea aparaturii”, anunța primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, la prezentarea bilanțului după un an de mandate, în iulie 2017. Acum, autoritățile au anunțat că inaugurarea noului spital Victor Gomoiu se amână pentru prima jumătate a lui 2018

loading...
Loading...

Citește și

  • Spitalele din România ai rămas fără bani de salarii, fără bani pentru medicamente, materiale sanitare sau utilităţi. Pacienţii stau în frig şi se îmbolnăvesc mai tare în locurile în care ar trebui să se trateze, relatează Realitatea.net.

  • spital floreasca relocare mutare arsi

    Spitalul de Urgență Floreasca se va muta din centrul Capitalei. La fel și Spitalul de Arși, de pe Calea Griviței. Ambele vor funcționa în clădiri noi, care vor fi construite pe un teren de 7 hectare de la marginea Bucureștiului. Astăzi, s-a semnat un protocol de relocare a celor două unități.

  • unitate arsi spitalul floreasca operationala

    Spitalul Floreasca a anunțat, miercuri, că unitatea specializată în tratamentul pacienților arși grav a devenit operațională.