Cum arată Ion Iliescu la vârsta de 90 de ani. S-a retras din politică din cauza sănătății șubrede

Ultima actualizare:

    Așa arată Ion Iliescu la vârsta de 90 de anifoto: captura video
Așa arată Ion Iliescu la vârsta de 90 de anifoto: captura video

Ion Iliescu nu mai este figura emblematică a PSD. A rămas doar cu titlul onorific în partid, iar marți ( 3 martie) la împlinirea onorabilei vârste de 90 de ani, fostul șef de stat care s-a retras de pe scena politică din cauza problemelor de sănătate a împlinit 90 de ani, moment pentru el să fie vesel pentru a celebra încă un an în calendarul vieții.

Preşedintele de onoare al PSD s-a născut în localitatea Olteniţa, judeţul Călăraşi, şi a dispărut în ultima perioadă din lumina reflectoarelor din cauza unei probleme de sănătate destul de seiroase. Totuşi, din când în când, am aflat  despre el că se internează destul de des la Spitalul Elias din Capitală, acuzând probleme cardiace.

Ion Iliescu a slăbit foarte mult
Ion Iliescu a slăbit foarte mult

Marți, însă, (3 martie) nu a mai ținut cont de aceste neplăceri ale bătrâneții și a petrecut ca la 90 de ani, alătui de soția Nina, marea lui iubire, dar și de prieteni, în casa lor din Primăverii. Cu tenul marcat de multe încercări ale vieții, fostul șef de stat a găsit putearea să zâmbească, ba chiar să iasă din casă. El nu a mai fost văzut de mai mult timp în spațiul public, la ultimele scrutinuri de vot solicitând urma mobilă acasă pentru a-și exercita dreptul legislativ. 

La petrecere, Ion Iliescu a părut vizibil slăbit. Au fost prezente și mai multe vechi activiste FSN la eveniment. Iliescu nu a servit nicio băutură aflată pe masă, semn că problemele cu inima nu îi permit acest lucru. Telefonul fix a sunat în continuu de ziua lui, întrucât cei care vor să vorbească cu el nu o pot face pe mobil. Ion Iliescu le-a vorbit invitaților săi despre amintirile de la Revoluție și despre viața lui ca politician. Petrecerea s-a terminat în jurul orei 18:00.

Ion Iliescu, operație la inimă în 2019

De altfel, anul trecut, în luna aprilie, a suferit o operaţie la inimă. Problemele cardiace au apărut în 2005, când medicii i-au montat cinci stenturi, iar în 2007 Ion Iliescu a suferit, la Paris, o intervenţie la artera coronariană, când i s-a adăugat un al şaselea stent. Ion Iliescu a rămas activ în viaţa publică până în 2017, după care a încetat să mai iasă din casă şi să mai scrie pe blogul său.

Venit din Partidul Comunist, Iliescu a devenit, la Revoluţia din 1989, preşedintele Consiliului Frontului Salvării Naţionale (FSN), prima structură politică a ţării, iar mai apoi preşedintele României, pentru două mandate. Iliescu este cercetat în două dosare, unul privind Revoluţia, şi unul privind Mineriadele din 1990. 

Fostul şef de stat a fost chemat ultima oară la Parchetul General în mai 2018, fiind citat în dosarul Revoluţiei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net