Cum arată azi complexul hotelier unde s-a filmat „Nea Mărin miliardar”

complex_hotelier_3.jpg

complex amfiteatru panoramic belvedere
Complexul hotelier unde s-a filmat "Nea Mărin miliardar" arată azi ca după război
Foto: Adevărul

Fiind una dintre locațiile unde s-a filmat „Nea Mărin miliardar” și cel mai scump complex hotelier de pe litoralul românesc în perioada comunismului, Complexul Amfiteatru-Panoramic-Belvedere este astăzi lăsat în paragină, cu geamuri sparte, pereți scorojiți, iar piscinele sunt reale focare de infecție.

În timpul comunismului, era considerat perla coroanei litoralului românesc. După cum relatează Adevărul.ro, Complexul Amfiteatru-Panoramic-Belvedere, din stațiunea Olimp, era una dintre locațiile de vacanță exclusiviste, unde nu oricine își permitea un concediu în luxul care atrăgea numeroși străini și membrii elitei politice de la acea vreme.

Inaugurat în 1971, complexul hotelier atrăgea anual în jur de 12.000 de turiști, fiind cel mai scump de pe întreg litoralul românesc și costituind baza de la care s- extins stațiunea Olimp. Astăzi, n-a mai rămas decât o umbră a ceea ce fusese cândva această locație de vacanță de lux, dar chiar și la aproape trei decenii de la Revoluție, clădirile au continuat să rămână în picioare.

complex_hotelier_1.jpg

complex amfiteatru panoramic belvedere
S-au cheltuit milioane de euro pentru cumpărarea lor, dar nu s-a renovat nimic
Foto: Adevărul

În 2008, cele trei hoteluri au fost cumpărate de Josef Goschy, cel care deținea firma Unita Turism, precizează sursa citată și le-a achiziționat se pare de la AVAS (Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului), care le acaparase imediat după Revoluție. josef Goschy le-a cumpărat cu 22,2 milioane de euro și a sperat să-și acopere investiția prin vânzarea unor proprietăți mai mici. Criza economică din 2008 i-a jucat însă feste, nimeni nu a mai cumpărat imobile, prețurile au scăzut drastic, dar patru ani mai târziu, Goschy a sperat să vândă la un preț dublu achiziției. Speranța că piața imobiliară avea să revină pe făgașul normal s-a dovedit deșartă, iar hotelurile cândva de lux, începuseră să se degradeze vizibil.

complex_hotelier_4.jpg

complex amfiteatru panoramic belvedere
Piscinele sunt adevărate focare de infecție
Foto: Adevărul

În decembrie 2016, complexul hotelier a fost cumpărat de Muhammad Murad, unul dintre cei mai mari proprietari de hoteluri din România și deținătorul lanțului Phoenicia, al restaurantelor fast-food Springtime și al fabricii de conserve Mandy. „Acest complex a însemnat mult pentru România și pentru români. Acolo, vom crea un complex foarte frumos în special pentru familii că suntem specialiști în acest domeniu”, a declarat libanezul, care a venit în România în 1982, pentru a studia medicina. Recent, Muhammad Murad a inaugurat un alt hotel de cinci stele în Mamaia, numit royal Phoenicia, în prezența premierului Mihai Tudose și a lui Liviu Dragnea, liderul PSD.

complex_hotelier_2.jpg

complex amfiteatru panoramic belvedere
Vegetația sălbatică domină peisajul
Foto: Adevărul

Murad dorește ca până la 1 iunie 2018, complexul hotelier să fie redeschis publicului și să se numească Complex Amfiteatru-Panormaic-Belvedere by Phoenicia, dar clădirile încă arată ca după război, cu geamuri sparte, pereți scorojiți, uși murdare, iar piscinele sunt adevărate focare de infecție, în timp ce vegetația sălbatică domină peisajul, menționează Adevărul.

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1