Cât de mult s-a schimbat Olguța Vasilescu! În tinerețe avea părul lung și era bătăioasă

olguta.jpg

olguta vasilescu
Olguța Vasilescu a avut o ascensiune rapidă în politică, încă din adolescență
Foto: Facebook

Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, are un trecut interesant, cu o ascensiune impresionantă pe scena politică românească. Inițial, aflată sub aripa protectoare a lui Corneliu Vadim Tudor și a partidului său, Olguța Vasilescu a devenit, în timp, un politician cu replici tăioase, dar a rămas la fel de „bătăioasă” ca în tinerețe.

La doar 19 ani, Lia Olguța Vasilescu a devenit președintele Organizației de Tineret România Mare din Dolj. La 25 de ani, ea a fost promovată de însuși Corneliu Vadim Tudor pe listele Partidului România Mare, pentru un loc în Camera Deputaților. A obținut două mandate în Parlament, atât ca deputat, cât și ca senator, iar la alegerile locale, a câștigat postul de primar al Craiovei.

Ea este absolventă a Facultății de Litere și Istorie din Craiova, specializarea Română-Italiană. A intrat în presă prin 1997, imediat după absolvirea facultății și a lucrat ca redactor timp de un an. În 1999, a devenit redactor-șef, iar în 2000, a renunțat la presă, pentru o carieră în politică, când a intrat în Parlament, pe un post de deputat din partea PRM.

vasilescu-olguta-1024x690.jpg

olguta vasilescu
A intrat în PRM, încă dn adolescență, de la 16 ani
Foto: Facebook

Colegii săi politicieni o porecleau „karatista”, pentru că învățase arte marțiale, timp de doi ani și deține cetura neagră la karate: „Nu lovesc decât atunci când sunt provocată. La antrenamente, luptam doar cu băieții, centuri negre, ca și mine. Nu-mi place să mă antrenez cu femei. Nu mă ajută cu nimic pentru vreo simulare de stradă”, a povestit Olguța Vasilescu într-un interviu.

2287941085470525663381257386n.jpg

olguta vasilescu
A învățat doi ani arte marțiale și deține centura neagră
Foto: Facebook

Atitudinea bătăioasă și-a menținut-o și în politică, mai ales că adoptase verva și îndrăzneala specifică Partidului România Mare:

În prezent, a devenit o figură politică destul de controversată. În 2016, a avut probleme cu legea, fiind reținută pentru luare de mită. Ea este actualul ministru al Muncii, din partea coaliției PSD-ALDE și deputat în Parlament. Cele mai multe nemulțumiri le-a creat în rândul sindicatelor și al angajaților, din toate domeniile, din cauza legii salarizării unitare.

 

Loading...

Citește și

 • Lia Olguta Vasilescu, Olguta Vasilescu pensii, Olguta Vasilescu recalcularea pensiilor

  Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a anunțat că ministerul lucrează la o nouă lege a pensiilor, care va schimba complet modul în care acestea vor fi calculate. Ministrul spune că toate pensile vor fi recalculate, însă a dat asigurări că nici un vârstnic nu va primi mai puțini bani decât acum.

 • olguta vasilescu pantofi incaltari parlament

  Apariție demnă de Lady Gaga! Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, și-a etalat pe holurile Parlamentului o pereche de pantofi cum rar mai vezi. Încălțările excentrice costă în jur de 300 de dolari (aproximativ 1.267 de lei). Nu oricine are curajul să le poarte și, evident, nu orice femeie își permite o astfel de pereche de pantofi.

 • olguta vasilescu

  Un val de revoltă s-a răspândit după ce a fost făcut public cazul tinerei cu scleroză multiplă căreia i s-a retras pensia de handicapat pentru că ar obținut venituri după ce a scris o carte pe care a publicat-o. Olguța Vasilescu a scris pe Facebook că fata trebuie să acționeze în instanță pentru a i se face dreptate.

 • olguta vasilescu salarii privat, reforma fiscala, ministrul muncii olguta vasilescu, salarii sectorul privat

  Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a avut o ieșire publică de natură să liniștească mediul de afaceri din România și pe angajații din sectorul privat, afirmând că lefurile salariaților vor crește cu 17% fără ca privații să miște un deget. Discursul său a fost marcat de ambiguitate, fiindcă în aceeași intervenție a certat companiile private fiindcă îi tratează pe români ca pe niște sclavi.