Cum a ajuns avocata să o apere pe criminala de la metrou

Ultima actualizare:

    Marinela Rus Grigore este avocata din oficiu a criminalei de la metrou
Marinela Rus Grigore este avocata din oficiu a criminalei de la metrou

Crima cu sânge rece comisă la metrou a șocat o țară întreagă. Oamenii care au privit imaginile incredibile au spus din start că Magdalena Șerban (36 de ani) merită să putrezească în pușcărie. Cu toate astea, ea are dreptul la un avocat care s-o apere.

Avocatul diavolului, în asta s-a transformat de câteva zile Marinela Rus Grigore. Nu și-a dorit să preia acest caz, ci a fost desemnată avocat din oficiu. Acum, trebuie să o apere.

”Nu sunt avocat ales, ci dat din oficiu. În seara crimei am fost anunțată că trebuie să mă prezint la Arestul Central. Dacă nu o făceam primeam amendă”, a precizat pentru Click! apărătoarea, care are 18 ani de experiență în avocatură.

Cei care doresc să primească astfel de dosare se înscriu la Barou pentru a fi repartizați.

Onorariile sunt modice, stabilite printr-un protocol de către Ministerul Justiției. Mai exact, 460 de lei pentru fiecare inculpat asistat în cursul urmăririi penale și alți 460 de lei în cursul judecății, pe fiecare fază procesuală.

Avocatul care refuză este sancționat disciplinar

Tot legea spune că avocatul din oficiu care nu se prezintă la caz suportă rigorile legii.

“Avocatul trebuie să se prezinte la fiecare termen la instanțele de judecată sau la organele de urmărire penală ori la alte instituții, conform mandatului încredințat. Nerespectarea acestor îndatoriri profesionale constituie abatere disciplinară. Se sancționează cu amendă judiciară, între 500 și 5.000 lei, fapta avocatului de a lipsi nejustificat ori de a refuza să acorde asistență juridică”, se arată în noul Cod de Procedură Penală.

A aruncat o tânără în fața metroului

În urmă cu o săptămână, Alina Ciucu, o tânără în vârstă de 25 de ani a murit, în staţia de metrou Dristor 1, după ce a fost împinsă de Magdalena Șerban în fața trenului.

Femeia încercase un gest similar în staţia Costin Georgian, cu patru ore înainte, când a împins o altă tânără, dar aceasta s-a luptat cu agresoarea și a reușit să scape. Criminala este cercetată pentru omor şi tentativă de omor şi a fost arestată preventiv pentru 30 de zile. Ea a fost izolată într-o rezervă a Spitalului penitenciar Jilava, de teamă să nu facă și alte victime.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net