Cu cât vor crește pensiile, alocația pentru copii și salariul minim, de la 1 ianuarie 2022

Ultima actualizare:

    Pensionarii ar urma să primească și ei mai mulți bani începând de anul viitor
Pensionarii ar urma să primească și ei mai mulți bani începând de anul viitor

Bani mai mulți pentru români! Asta promit guvernații pe final de an. Pensiile, alocația pentru copii, dar și salariul minim ar urma să crească începând cu 1 ianuarie 2022.

Guvernul propune o creştere brută a salariului minim de aproape 11%, respectiv o creştere netă de 10%, de la 1 ianuarie 2022, şi o formulă de calcul care să fie aplicată începând cu aceeaşi dată şi pentru anii următori.

Astfel, începând de anul viitor salariul minim net va fi de 1.524 lei, cu 138 de lei mai mult decât este în prezent, iar nivelul salariului minim brut va ajunge la 2.550 lei, ceea ce reprezintă o creștere de 10,9%.

Totodată, ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat că pensiile vor fi indexate, de la aceeași dată, cu minimum 6% anul viitor, iar intenţia Executivului este ca această majorare să fie mai mare, în timp ce alocaţiile vor crește cu 20%.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan: ”Efortul bugetar este 350 de milioane lei lunar, suplimentar peste cheltuiala de anul acesta”

„Un efort realist şi sustenabil bugetar pentru anul viitor înseamnă: creşterea alocaţiilor cu 20% de la 1 ianuarie, deci un plus de aproximativ 350 de milioane lei lunar, suplimentar peste cheltuiala de anul acesta. De asemenea, pensiile vor fi indexate cu minimum 6%, intenţia fiind ca această creştere să fie mai mare. Vom menţine direcţia de creştere a salariului minim prin dialog cu partenerii sociali”, a precizat Raluca Turcan.

Mai exact, alocațiile ar crește de la 214 lei, cât sunt în prezent, la 242 de lei pentru copiii cu vârste între 2 ani și 18 ani și de la 427 de lei, la 486 de lei pentru copiii cu vârste de până la 2 ani sau copii cu handicap. Iar punctul de pensie va crește de la 1.442 de lei la 1.875 lei.

Punctul de pensie a fost înghețat anul acesta 

Anul acesta, pensiile sunt înghețate la nivelul de la finalul anului trecut, iar creșterea punctului de pensie prevăzută de Legea privind sistemul public de pensii a fost prorogată, după o majorare de 14% acordată înaintea alegerilor de la finalul anului trecut.

image
image
image
image
image
image
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net