«Cu 100 de lei ne-am distrat la grătar»

Ultima actualizare:

    Toate drumurile iubitorilor  de grătare au dus ieri pe malul  lacului bucureștean CernicaFoto: Florin Şuler
Toate drumurile iubitorilor de grătare au dus ieri pe malul lacului bucureștean CernicaFoto: Florin Şuler

”Cu un mic şi o berică, să te tot distrezi nenică! Trăiască oamenii muncii!”. Aşa strigă, că de cântat nu poate fi vorba, Mihăiţă, unul dintre miile de petrecăreţi care au ales să sărbătorească 1 Mai la un grătar pe iarba verde din preajma Capitalei. Reporterii Click! au fost să vadă cum petrec bucureştenii Ziua Oamenilor Muncii pe malul Lacului Cernica, veşnicul loc în care aceştia vin să mănânce când ies la picnic.

Ora 13.00 şi locul în care se fac grătare din Cernica îl găseşti după miros. Pentru a nu se mai întinde ca hoardele cotropitoare pe unde vor, autorităţile din localitate au creat un ţarc special pentru grătaragii. A apărut astfel, pe malul lacului, o zonă delimitată de un gard înalt. Şi cum ieri vremea a fost propice unui festin culinar, oastea gurmanzilor s-a adunat aici, cu toate cele trebuincioase satisfacerii papilelor gustative.


    Oprea și Ion au dovedit  că prepararea friptanelor  și micilor este o plăcereFoto: Florin Şuler
Oprea și Ion au dovedit că prepararea friptanelor și micilor este o plăcereFoto: Florin Şuler

“Poftiţi, poftiţi, la un mic şi un coniac. Poate vreţi, palincă sau vin, avem de toate!”, ne îmbie din faţa mesei pline de calorii Nea Florea. La 70 de ani încă poate, şi poate bine. Este barosan, stă în capul mesei şi aşteaptă ca soţia şi fata să termine pregătitul mesei. Masa ne-a costat în jur de 100 de lei, fac un calcul rapid gospodinele. 


    Familia Ionescu sau 1 Mai  cu o masă îmbelșugată în naturăFoto: Florin Şuler
Familia Ionescu sau 1 Mai cu o masă îmbelșugată în naturăFoto: Florin Şuler

La câţiva paşi, Oprea şi Ion sunt de serviciu la pregătirea grătarului pe care au pus aşa, “doar de poftă”, cefe, aripioare, mici şi peşte. ”Pe mine nu prea m-a costat nimic pentru că am adus partea mea de la ţară”, ne spune Oprea. “Eu cred că pentru o masă cuviincioasă trebuie să scoţi din buzunar cam 100 de lei, este un calcul de bun simţ. Cel puţin noi atât am dat!”, agită convingător o furculiţă celălalt bucătar.


    Radu primește premiul  pentru cel mai  fericit grătaragiuFoto: Florin Şuler
Radu primește premiul pentru cel mai fericit grătaragiuFoto: Florin Şuler

Razele soarelui şi bucuria aerului, vorba vine curat, l-au făcut să se dezbrace la bustul gol pe Radu. Omul este vesel, este cu familia, are de toate şi vrea să se ştie! “Noi am dat cam 150 de lei! În asta au intrat 1 kg de mici, 1 kg de pulpe, 2 kg de ceafă, suc, bere”, se aude glasul consoartei. Un altfel de grătar are Mirel. ”Am zis să o lăsăm mai uşor şi am trecut pe ciuperci la grătar!”, ne uimeşte bărbatul, privit admirativ de băiat. Accesul în cea mai cunoscută zonă de grătare din preajma Capitalei costă 5 lei, iar ieri, doar până la ora 16.00, cumpăraseră bilet peste 2.000 de oameni.


    Pentru Mirel şi băiatul lui,  legumele au ținut loc  de mici și ceafă de porcFoto: Florin Şuler
Pentru Mirel şi băiatul lui, legumele au ținut loc de mici și ceafă de porcFoto: Florin Şuler

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net