Cruzime fără margini! Doi bărbaţi au chinuit un pui de râs până la moarte

Ultima actualizare:

    Puiul de râs făcea parte din specia Lynx lynx, specie protejată la nivel European
Puiul de râs făcea parte din specia Lynx lynx, specie protejată la nivel European

Doamne, ce cruzime! O serie de imagini revoltătoare, în care un pui de râs, cu răni adânci pe trup, este chinuit şi târât pe jos au fost postate miercuri pe Internet. Autorităţile au intervenit după sesizarea făcută de o organizaţie pentru protecţia animalelor, iar doi ciobani sunt cercetaţi pentru faptele lor.

„Un caz revoltător de violenţă împotriva animalelor în zona Braşov - Rupea. În imagini se poate vedea un râs (Lynx lynx - specie protejată la nivel european) torturat. Specialiştii consideră că animalul este deja mort. În acest moment încercăm să identificăm făptaşul cu ajutorul autorităţilor, însă orice informaţie este binevenită!”. Acesta a fost mesajul postat pe pagina de Facebook de Wilderness Research and Conservation –un ONG care se ocupă de animalele sălbatice şi vrea să creeze un centru de reabilitare şi salvare a acestora.

În postarea preluată de pe un grup de pe Facebook, autointitulat “ciobani adevăraţi”, animalul apare în mai multe ipostaze, chinuit şi cu răni adânci, iar din imagini pare că scenele atroce s-au petrecut pe un şantier. Puiul de râs a fost legat de gât cu un laţ şi târât prin curte. Apoi a fost ridicat în laţ şi străpuns cu o ţeapă în zona intercostală. Cadavrul puiului a fost ridicat de către lucrătorii Serviciului Arme, Muniţii şi Substanţe Periculoase Braşov şi a fost predat celor care administrează fondul de vânătoare pe raza căruia s-ar fi găsit puiul de râs, în vederea efectuării necropsiei acestuia şi stabilirii cauzelor reale ale decesului.

Acestea sunt imaginile cu puiul de râs chinuit, postate de ciobani
Acestea sunt imaginile cu puiul de râs chinuit, postate de ciobani

Poliţia îi cercetează pentru aceste fapte pe doi bărbaţi, un tânăr de 17 ani şi un bărbat în vârstă de 32 de ani dintr-o localitate din Braşov, conform SalutFăgăraş.ro. Deocamdată, nu se ştie exact dacă puiul de râs era mort când a fost fotografiat sau a murit în timp ce era înţepat şi târât, legat cu lanţul.


    Foto: facebook.com
Foto: facebook.com

“Am descoperit pozele oribile cu puiul de râs chinuit pe un site. Am sesizat poliţia din Rupea care a dat de urma celor care au chinuit animalul în localitatea Meşendorf. Este vorba de doi ciobani care au spus că atunci când au făcut pozele animalul era mort. Poliţiştii au demarat un dosar de cercetare ca să descopere dacă aşa este, sau puiul de râs era încă viu aşa cum spun vecinii. Ciobanii spun că au descoperit puiul de râs mort, muşcat de câinii lor de stână. Era lângă o apă, pe o păşune de pe un fond de vânătoare. Ei nu au avut ce să facă doar l-au mutat. Dar şi aşa sunt de condamnat pentru că nu ai voie să muţi un animal sălbatic mort de la locul unde îl găseşti fără să anunţi autorităţile, 112 sau o organizaţie de protecţie a animalelor”, ne-a declarat Dragoş Ştefan Măntoiu, director coordonator Asociaţia Wilderness Research and Conservation, Centrul de Salvare şi Reabilitare a Animalelor Sălbatice “Visul Luanei”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net