Cristian Cioacă, condamnat la 15 ani şi 8 luni de puşcărie

Ultima actualizare:

    Cristian Cioacă a fost condamnat la 15 ani şi 8 luni de închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte
Cristian Cioacă a fost condamnat la 15 ani şi 8 luni de închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte

După şapte ani de la dispariţia avocatei Elodia Ghinescu, judecătorii au decis ca soţul acesteia, poliţistul Cristian Cioacă (38 de ani), să meargă la închisoare. El a fost condamnat pentru lovituri cauzatoare de moarte.

UPDATE 19.00 Polițistul Cristian Cioacă, condamnat definitiv la 15 ani și opt luni de închisoare pentru uciderea soției sale, Elodia Ghinescu, a fost încarcerat la Penitenciarul Colibași, miercuri seară.

Cristian Cioacă a fost dus de polițiștii de la IPJ Argeș la Penitenciarul Colibași, unde a ajuns în jurul orei 18.30.

El urmează să stea în carantină timp de 21 de zile, conform procedurilor, urmând să îi fie stabilit regimul de detenție.

Cristian Cioacă a fost ridicat de polițiști de la locuința sa din Pitești în jurul orei 17.10, fiind scos cu cătușe la mâini din blocul în care locuiește.

UPDATE 17.50. Crina Radu, avocata familiei Ghinescu, a spus ce se va întâmpla cu fiul Elodiei şi al lui Cristian Cioacă după condamnarea fostului poliţist la închisoare: "Pentru copil va trebui sa se ia o măsură speciala. Prin decizia instanţei de fond a fost decazut din drepturile parintesti".

Cristian Cioacă şi Elodia Ghinescu, într-o fotografie de la nuntă
Cristian Cioacă şi Elodia Ghinescu, într-o fotografie de la nuntă

UPDATE 17:40. Polițistul Cristian Cioacă, condamnat definitiv, miercuri, la 15 ani și opt luni de închisoare pentru uciderea soției sale, Elodia Ghinescu, a fost ridicat de polițiști de la locuința sa din Pitești, pentru punerea în aplicare a sentinței.

Cristian Cioacă a fost ridicat de la locuința sa din Pitești în jurul orei 17.10. El a fost scos cu cătușe la mâini din blocul în care locuiește.

Polițistul, care avea la el o geantă pe care o ținea cu mâinile încătușate, nu a făcut niciun fel de comentariu despre decizia instanței.

În momentul în care a fost urcat de polițiști în mașină, el le-a spus jurnaliștilor:"V-am pupat", fără a face alte declarații. El urmează să fie încarcerat la Penitenciarul Colibaşi.

UPDATE ORA 16.38. Mama Elodiei Ghinescu a declarat pentru România TV, la scurt timp de la pronunţarea deciziei, că nu este mulţumită de hotărârea judecătorilor. Femeia spune că i se pare mică pedeapsa în comparaţie cu fapta. "Eu mi-am pierdut definitiv copilul, pe fata mea. Eu cred că a ars-o, asta cred!".

Casa în care Elodia a fost omorâtă de Cristian Cioacă
Casa în care Elodia a fost omorâtă de Cristian Cioacă

Instanţa din Piteşti a decis, astfel, în urmă cu câteva minute, ca Cioacă să facă 15 ani şi 8 luni de închisoare. De asemenea, judecătorii au decis ca Cioacă să plătească familiei Elodiei 150.000 de euro. Decizia este definitivă.

În iulie 2013, Tribunalul Argeş l-a condamnat pe pe polițist la 22 de ani de pușcărie (21 de ani pentru omor calificat și 2 ani pentru profanare de morminte).

Sentința a fost atacată cu apel de toate părțile implicate, atât de polițist, cât și de mama și fratele Elodiei și de procurori.

Amintim că în decembrie 2012 Cristian Cioacă a fost arestat preventiv, la sfârșitul lui ianuarie anul trecut fiind transferat în penitenciarul Colibași.

În februarie anul acesta Cioacă a fost pus în libertate sub control judiciar în urma unei hotărâri în acest sens a Curții de Apel Pitești.

Ulterior Cristian Cioacă a revenit la serviciu, la Poliția Argeș.

Cristian Cioacă şi Elodia Ghinescu s-au căsătorit în iulie 2004, avocata fiind deja însărcinată la acea dată. Diferenţa de statut social şi de vârstă dintre cei doi soţi, precum şi faptul că avocata asigura cea mai mare parte din veniturile familiei au dus la apariţia unor tensiuni, spun procurorii.

Amândoi aveau amanţi

"Pe fondul acestei relaţii tensionate, cei doi soţi au iniţiat relaţii extraconjugale, acceptând de la un moment dat, declarativ, un stil de viaţă libertin, în care aceştia nu şi-ar fi cerut socoteală unul altuia. În realitate, aceste împrejurări au dus la perpetuarea sentimentului de frustrare, existent de ambele părţi, şi la reproşuri mai mult sau mai puţin verbalizate, conflictul dintre cei doi soţi escaladând în mod constant".

Astfel, poliţistul a început să lucreze, la cerere, doar în schimbul 3, motivându-şi în faţa superiorilor opţiunea prin pretinsa nevoie de a îngriji copilul în timpul când mama era plecată la birou, lucru neadevărat, deoarece băiatul era îngrijit de o bonă. În aceeaşi perioadă, Elodia Ghinescu a intrat într-o relaţie extraconjugală, relaţie care a durat din luna aprilie 2006 până la dispariţia sa, în august 2007.

Emilia, mama Elodiei Ghinescu
Emilia, mama Elodiei Ghinescu

Elodia îl întreţinea pe Cioacă

Procurorii mai afirmă că, înainte de căsătorie, cei doi soţi au contractat un credit bancar pentru a achiziţiona un apartament în Braşov, în care aveau să locuiască împreună din toamna anului 2004, creditul fiind luat pe numele lui Cioacă, dar plătit de Elodia.

În vara anului 2007, între cei doi soţi au avut loc discuţii tot mai frecvente privind divorţul, discuţii care "au depăşit stadiul unor simple presiuni psihologice reciproce".

Totodată, "Elodia şi-a schimbat modalitatea de alocare a veniturilor realizate, prin aceea că acoperea în continuare nevoile familiei, plata facturilor pentru utilităţi - inclusiv telefoanele inculpatului - şi achitarea ratei lunare pentru restituirea creditului, dar a încetat să îi mai dea inculpatului bani de cheltuială. Acest fapt a fost de natură să îi producă inculpatului frustrări suplimentare", precizează procurorii.

Plecată cu iubitul în Dubai

În intervalul 18-26 august 2007, Elodia Ghinescu a mers cu amantul într-un sejur în Dubai, dar i-a spus poliţistului că deplasarea ar reprezenta o recompensă a unei cliente şi nu poate să îl ia şi pe el. Revenită în ţară pe 27 august 2007, avocata a descărcat pe calculatorul de acasă cinci fotografii realizate în timpul vacanţei din Dubai, în trei dintre ele apărând şi amantul. A doua zi, ea şi-a dat seama de greşeală şi a şters în grabă fotografiile, însă Cioacă apucase să le vadă, dar nu i-a reproşat nimic Elodiei.

Înainte s-o omoare a fost la amantă

În noaptea de 28/29 august 2007, spre dimineaţă, poliţistul s-a deplasat în Piteşti, unde s-a întâlnit cu amanta sa, apoi s-a întors în Braşov după prânz, puţin înainte de ora 15.00. În paralel, Cioacă şi Elodia au avut mai multe discuţii telefonice, avocata cerându-i să vină la ea la birou pentru a discuta despre divorţ.

Pe 29 august, Cioacă s-a deplasat la biroul Elodiei şi a avut o discuţie aprinsă cu ea, după care cei doi soţi au mers cu maşina la domiciliu, unde se găseau copilul şi bona, aceasta din urmă plecând la scurt timp acasă. Procurorii susţin că poliţistul Cristian Cioacă a făcut un schimb de tură cu un coleg, s-a îmbrăcat în uniformă şi a mers din nou la amanta sa, a minţit-o pe aceasta că se duce la serviciu, însă a revenit acasă în jurul orei 2.00.

A băgat-o într-o geantă de voiaj

În acea noapte (29/30 august 2007), în timp ce se aflau în dormitorul conjugal, Cristian Cioacă şi Elodia Ghinescu au avut o ceartă care s-a transformat într-o bătaie cruntă pe care poliţistul i-a aplicat-o soţiei sale. Din cauza, loviturilor puternice Elodia a decedat. Cioacă i-a luat trupul, l-a băgat în cadă şi l-a tranşat pentru a-l putea ascunde mai uşor.

"Folosind o geantă de voiaj de dimensiuni mari, pe care victima o cumpărase în timpul vacanţei în Dubai, precum şi perdeaua de duş din baia aferentă dormitorului, Cioacă Constantin Cristian a transportat fragmentele de cadavru în portbagajul autoturismului şi le-a ascuns într-un loc necunoscut. S-a constatat şi lipsa unor obiecte, precum: un cuţit cu lungimea de 25-30 cm, două prosoape, geanta de voiaj şi perdeaua de duş", se mai arată în rechizitoriu.

Crina Radu, avocata familiei Ghinescu
Crina Radu, avocata familiei Ghinescu

Copilul se afla în casă

Şi mai şocant este faptul că în tot acest timp copilul celor doi, Patrick, la vremea aceea în vârstă de 3 ani, se afla în apartament, potrivit procurorilor.

Şi-a aruncat hainele în râpă

În zilele care au urmat crimei, Cioacă "a adunat în saci din polietilenă toate obiectele purtătoare de urme de sânge şi le-a aruncat într-o râpă situată la 4,6 Km de Poiana Braşov pe direcţia Râşnov, unde au fost găsite în data de 8 octombrie 2007".

A acoperit urmele de sânge

Următorul pas al criminalului a fost să şteargă urmele de sânge din casă. Astfel că Cioacă a acoperit zonele cu cea mai mare concentrare a urmelor de sânge cu un strat suplimentar de glet şi unul de vopsea lavabilă. În data de 5 septembrie 2007, poliţistul a anunţat oficial dispariţia soţiei sale.

Chiloţii, pistolul şi uniforma de poliţist, pătate cu sângele Elodiei

Cristian Cioacă a fost arestat în 5 decembrie 2012, după ce procurorii au adunat probe zdrobitoare împotriva lui. Mai exact, într-o râpă, poliţiştii i-au găsit chiloţii lui Cioacă, uniforma de poliţist şi cămaşa, toate pătate cu sângele soţiei sale, potrivit analizelor de laborator. Şi pe perechea de mănuşi chirurgicale găsită de poliţişti au fost identificate urme biologice ale celor doi soţi.

În maşina lui Cioacă, pe tocul pistolului său, găsit în torpedou, era sângele victimei. Tot urme de sânge au fost găsite şi pe plintele din lemn din holul care uneşte baia cu dormitorul, cât şi cele de pe peretele despărţitor. Acestea aparţin cu siguranţă Elodiei, ca şi cele de pe pardoseală şi de pe părţile laterale ale grinzii de susţinere a podelei.

image
image
image
image
image
image
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net