Cristian Boureanu, primele declarații după condamnare: «Nu l-am atins pe polițist»

cristian_boureanu_1.jpg

Cristian Boureanu, declarații după ieșirea din sala de judecată
Foto: Captură Antena 3

Cristian Boureanu a fost condamnat miercuri, 20 iunie, la doi ani şi două luni de închisoare cu suspendare. Politicianul, în vârstă de 45 de ani, a primit această sentință în urma dosarului în care a fost acuzat de ultraj, după ce ar fi agresat fizic un reprezentant al legii. Iubita acestuia în vârstă de 22 de ani, Laura Dincă, care a fost acuzată de mărturie mincinoasă, a fost achitată.

La ieșirea din sala de judecată, Cristian Boureanu a ținut să le mulțumească apropiaților săi, care l-au susținut în acest an, pe care acesta l-a catalogat ca fiind unul greu, dat fiind faptul că a trebuit să dea destul de des declarații, în cadrul procesului în care a fost implicat. Acesta susține, în continuare, că nu l-a agresat pe polițistul în cauză și că există filmări care să dovedeasă acest lucru. Totuși, acesta a declarat că respectă decizia judecătoriei.

„A fost Dumnezeu care ne-a ţinut puternici într-un an foarte greu. Le mulţumesc tuturor celor care au crezut în ceea ce am spus. (...) Mulţumesc foarte mult lui Ion Dincă, pe care puţină lume îl ştie. Îi mulţumesc că a stat ca un câine de pază. (...) Multe probe au ajuns la dosar după șase luni, opt luni. Respect decizia judecătoarei și apreciez că cineva a citit cu adevărat ceea ce s-a întâmplat. M-am legitimat și decizia arată că nu există dovada că nu m-am legitimat. Nu l-am atins pe polițist, nu i-am rupt uniforma. Uniforma a fost întreagă, pentru că nu m-am apropiat de el. Am fost acuzat pentru asta. Nu i-am prins degetul la ușă. Există filmarea. Am spus aceste lucruri pentru că s-a încheiat procesul. Nu poți să declari altceva decât filmează telefonul”, a explicat Cristian Boureanu, la Antena 3.

Judecătorii au decis, de asemenea, plata unor daune morale și materiale. Cristian Boureanu trebuie să îi plătească poliţistului pe care acesta l-ar fi lovit, 7.000 de euro.În aceeași notă, Boureanu trebuie să plătească 240.000 de lei Spitalului Floreasca, pentru tratamentele polițistului în cauză. Decizia poate fi contestată.

 

Loading...
 
 

Citește și

  • laura dinca iubita cristian boureanu

    Magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 l-au condamnat, miercuri, la doi ani şi două luni de închisoare cu suspendare pe Cristian Boureanu (45 de ani) în dosarul în care acesta este acuzat de ultraj, scrie Mediafax. Judecătorii au achitat-o pe iubita lui Boureanu, Laura Dincă (22 de ani), pentru mărturie mincinoasă.

  • Îi despart 24 de ani, sunt împreună de trei ani şi jumătate, dar Cristian Boureanu nu a încetat să fie un romantic cu Laura Dincă. Iată că, dacă anul trecut se afla în spatele gratiilor, la Rahova, acum fostul deputat se plimbă liniştit prin Dorobanţi şi cumpără parfumuri de firmă.