Crimele de la Caracal. Testele ADN făcute pe rămășițele din pădure nu au avut niciun rezultat

4-gheorghe-dinca-foto_mediafax_.jpg

Testele ADN nu au putut confirma faptul că ar fi vorba de rămășițele Luizei Melencu
Foto Captură video

DIICOT a anunțat sâmbătă faptul că nu s-a putut extrage niciun profil ADN din probele rămășițelor ridicate din pădurea de lângă locuința lui Gheorghe Dincă, rămășițe despre care suspectul declarase că ar fi ale Luizei Melencu.

Însă oasele și restul rămășițelor găsite acolo sunt mult prea calcinate pentru a putea fi identificată clar o victimă.â

COMUNICATUL DIICOT:

„Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

În dimineaţa zilei de 17.08.2019, Institutul Național de Medicină Legală ”Mina Minovici” a înaintat Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism constatările preliminare ale expertizei genetice judiciare, potrivit cărora:

-  au fost expertizate de către Institutul Național de Medicină Legală o parte dintre probele ridicate cu ocazia cercetării la faţa locului efectuată la zona de zilieră de pădure, respectiv fragmente osoase de natură umană.

-  având în vedere starea de calcinare excesivă a acestora, ca urmare a acţiunii factorilor fizico - chimici la care a fost supus materialul biologic osos, nu s-a putut evidenţia niciun profil ADN. 

Precizăm că prin adresa emisă astăzi, procurorii DIICOT-Structura Centrală au reiterat Institutului Național de Medicină Legală ”Mina Minovici”, dispoziţia de efectuare în continuare, în regim de urgenţă, a expertizei genetice judiciare asupra întregului material probator, inclusiv asupra dinţilor şi a altor mijloace materiale de probă găsite cu ocazia cercetării la faţa locului. 

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism va continua să informeze opinia publică, cu celeritate, de îndată ce vom primi noi informaţii de la  Institutul Național de Medicină Legală «Mina Minovici»”, s-a arătat în comunicat.

Loading...

Citește și

  • crimele de la caracal

    Medicii legişti au făcut publice rezultatale expertizelor efectuate asupra rămăşiţelor osoase găsite săptămâna trecută în pădure. Ei confirmă că în acest moment este vorba despre o a doua victimă a lui Gheorghe Dincă, alta decât adolescenta Alexandra Măceşanu. Până acum, surse din anchetă dezvăluiau că aceste rămăşiţe osoase ar fi fost ale adolescentei care a sunat de mai multe ori după ajutor la 112.

  • casa criminalului dinca din caracal

    Zi decisivă la Caracal, acolo unde anchetatorii se află deja în a treia săptămână de percheziţii la casa lui Gheorghe Dincă în căutarea de noi probe. S-a început curăţenia generală în curtea de peste 2.500 metri pătraţi, unde suspectul a strâns maldăre de fiare vechi şi gunoaie, care acum sunt scoase din perimetru pentru a se începe verificările amănunţite. Surse din anchetă au declarat că de miercuri, anchetatorii ar putea folosi aparatură specială pentru scanat solul, astfel încât să poată descoperi și alte probe posibil îngropate în pământ sau în gropile betonate.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1