Crimele de la Caracal. DIICOT cere sancţionarea avocatei familiei Melencu

avocata_melencu.jpg

avocata familia melşencu carmen obarsanu
Carmen Obârşanu, avocata angajată de Monica Melencu, mama Luizei
foto: captură video Antena 3

DIICOT cere sanctionarea avocatei familiei Melencu după ce aceasta a declarat că nu există probe în dosarul privind dispariția Luizei Melencu și că, de la 1 august, nu s-a mai facut nimic în acest dosar. Procurorii DIICOT au trimis o adresă Baroului Timiș în care cer sancționarea avocatei Carmen Obârşanu, pe care o acuză de conduită neprofesională la telefon.

Procurorii îi reproșează avocatei că a refuzat să pună la dispoziția DIICOT contractul încheiat între aceasta și familia Melencu. În replică, avocata Carmen Obârșanu a spus că legea nu o obligă să pună la dosar copia după actul original, așa că le-a dat anchetatorilor o împuternicire. Act cu care DIICOT nu este de acord. Într-o intervenţie telefonică  la Antena 3, avocata Carmen Obârșanu neagă acuzațiile ce i se aduc.

"În urmă cu o săptămână am depus o cerere de consultare a dosarului și delegația de împuternicire pe care o încheiasem în urma contractului cu familia Melencu. A doua zi, doamna Melencu a fost sunată de un ofițer și întrebată în ce condiții m-a angajat. Dânsa a spus că sunt un avocat angajat. După o oră, mă sună un agent de poliție de la București și m-a întrebat dacă familia Melencu a renunțat la domnul Tonel. I-am spus că nu. Mi-a spus că domnul procuror solicită de la dumneavostră contractul de asistență juridică. Nu se depune contractul de asistență juridică. Eu am depus delegația și o aduc în original. Polițistul a încheiat un proces-verbal cu lucruri neadevărate, le înmânează conducerii DIICOT și vineri când am ajuns să studiez dosarul nu mi s-a spus nimic, dar s-a depus adresa către barou. Nu este adevărat ceea ce se debitează în procesul-verbal”, a povestit avocata pentru sursa citată. ”Eu am dat o notă explicativă Baroului și nu este nicio problemă”, a mai spus avocata, la Antena 3.

Însoțită de avocată, mama Luizei, Monica Melencu, a mers săptămâna trecută la DIICOT unde a parcurs timp de 9 ore o parte din dosarul dispariției fiicei sale. Mama adolescentei a dorit să știe care sunt probele care s-au strâns la dosar până la această oră, dar și ce se întâmplă cu raportul de la FBI. 

Avocata și familia Luizei Melencu au primit acces la 7 din cele 15 volume din dosarul crimelor de la Caracal, pentru că o parte din dosar a fost depus în instanță. Luiza Melncu a dispărut de acasă în luna aprilie. 

 

Loading...
 
 

Citește și

  • reconstituire_caracal_gheorghe_dinca_fara_catuse

    Mărturia terifiantă a unei tinere care a fost abuzată sexual în copilărie de către Gheorghe Dincă artă că presupusul criminal de la Caracal avea astfel de înclinaţii de mai mulţi ani. Este limpede acum ca lumina zilei că mecanicul auto, în vârstă de 66 de ani, a agresat sexual şi alte fete. Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu au fost răpite de Dincă, violate, ucise şi apoi incendiate, după cum a mărturisit chiar inculpatul.

  • gheorghe dinca

    Am intrat în a patra săptămână de cercetări la casa ororilor din Caracal, timp care s-a până acum s-a scurs în defavoarea anchetatorilor care nu au prea reuşit să pună cap la cap puzzle-ul crimelor de la Caracal. În tot acest timp, Gheorghe Dincă, principalul supect în acest caz, şi-a recunoscut faptele oribile, ba chiar a fost cuprins de remuşcări şi a cedat nervos în faţa oamenilor legii. Potrivit unor surse din anchetă, monstrul din Caracal a vrăsat câteva lacrimi şi a mărturisit că regretă ce a făcut.