Covid-19. Primul județ care a închis toate bisericile după cele 48 de cazuri confirmate

a24-act-biserica-sf-gheorgh.jpg

biserici maramures, covid-19, cazuri coronavirus romania
În județul Maramureș, slujbele au fost suspendate în toate bisericile până la 31 martie
foto: arhiva personală

Trecem printr-un val de informații, menite parcă să ne ridice tensiunea, din pricina Covid-19. În România, sunt 48 de cazuri confimate, ceea ce a dus la măsuri speciale. În județul Maramureș, există o situație fără precedent. Au fost suspendate toate slujbele din biserici. Anterior acestei decizii, credincioșii erau sfătuiți să vină cu lingurița lor de acasă pentru a fi împărtășiți.

S-a anunțat primul județ care interzice slujbele în biserici. Pandemia de coronavirus, declarată, face prăpăd peste tot în lume, inclusiv pe teritoriul României. În mai puțin de 24 de ore s-au confirmat aproape 20 de noi cazuri de îmbolnăvire, ceea ce a dus numărul îmbolnăvirilor la 48 de persoane.

În Maramureș, prefectul Nicolae Ungur a interzis toate slujbele din biserici, indiferent de cult. Decizia se va menține până la data de 31 martie 2020.

Se suspendă efectuarea serviciului religios pentru toate cultele religioase, până la data de 31 martie a.c., în zilele de sâmbătă și duminică. Lăcașele de cult vor rămâne deschise, dar nu vor fi oficiate slujbe religioase”, se arată la articolul 3 al unei hotărâri luate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș.

Decizia prefectului, contestată pentru că nu ar avea bază legală

Se pare că decizia lui Ungur nu este legală, pentru că măsurile dispuse de Guvern prevăd interzicerea activităților publice cu peste 100 de participanți. Astfel, o slujbă religioasă se va putea ține dacă numărul participanților nu depășește acest număr de credincioși.

Situația este alarmantă pe întreg teritoriul țării. Numărul de cazuri confirmate în România a ajuns, joi (12 martie) la 48 de persoane .Autoritățile iau măsuri radicale pentru a preveni răspândirea coronavirusului, în timp ce.Organizația Mondială a Sănătății a declarat miercuri pandemie de coronavirus.

 

Citește și:

Coronavirus România. 12.877 de oameni, în izolare la domiciliu și peste 900 de persoane testate pentru COVID-19

Coronavirus România. Al 15-lea caz confirmat. Este o femeie de 70 de ani din Mureș

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1