Coronavirusul amână taxele și impozitele. Iată ce a stabilit ministrul Finanțelor Florin Cîțu!

Ultima actualizare:

    Ministrul Finanțelor Forin Cîțu vrea să prelungească termenul de plată a taxelor și impozitelor cu bonificațieFoto: Inquam
Ministrul Finanțelor Forin Cîțu vrea să prelungească termenul de plată a taxelor și impozitelor cu bonificațieFoto: Inquam

Taxele și impozitele nu trebuie să mai fie o grijă pentru români! Așa s-au gândit autoritățile, care au venit cu ideea ca termenul pentru a primi bonificația de 10% să se extindă. Iată ce a stabilit ministrul Finanțelor Florin Cîțu!

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a anunțat printr-un mesaj pe Facebook că, în contextul actual  se amână plata impozitelor pe clădiri, terenuri și autovehicule până la 30 iunie.

Bonificația pentru taxe și mpozite este de 10%

”Pentru a veni în sprijinul contribuabililor, în contextul riscului de răspândire a epidemiei cu COVID-19, se prorogă primul termen de plată a impozitului pe clădiri, a impozitului pe teren, respectiv a impozitului pe mijloacele de transport, aferente acestui an de la 31 martie 2020 la 30 iunie 2020. De asemenea, pentru anul 2020, contribuabilii care achită integral, până la 30 iunie 2020, impozitul pe clădiri, impozitul pe teren, respectiv impozitul pe mijloacele de transport beneficiază de bonificația stabilită de Consiliul Local. Aceste modificări urmează să fie reglementate prin ordonanță de urgență în prima ședință de Guvern”, este anunțul făcut de Florin Cîțu.

Bonificația pentru cei care achită dările în termenul dat de stat este de 10% din întreaga sumă. Dar aceste dări  se pot achita, fără penalizări, până la finele anului, doar că nu mai beneficiați de reducere.

Întrebat de un cetățean dacă are în vedere și amânarea plății ratelor la bănci, ministrul a răspuns: „Lucrăm la un set de măsuri pentru sectoarele afectate din economie”.

Băncile amână plata ratelor

Băncile comerciale din România au luat decizia la nivel de sistem bancar să amâne plata ratelor pentru anumite credite pentru o perioadă de timp, a spus, pentru Mediafax, Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR.

Acesta nu a precizat ce tipuri de credite vor beneficia de această facilitate, spunând în schimb că fiecare bancă îşi va înştiinţa clienţii şi debitorii în nume propriu.

Banca Transilvania a anunţat deja că extinde perioada de graţie la cardurile de credit, în timp ce CEC Bank este aşteptată să informeze la începutul săptămânii amânarea plăţilor ratelor pentru creditele luate de persoanele fizice pentru o perioadă de 30 de zile, după cum a spus premirul Ludovic Orban, care a precizat că așteaptă astfel de măsuri și partea băncilor care nu au capital românesc.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net